Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Αγγέλα Τριανταφύλλου στην lifo -"Πρέπει να είσαι διπλά δυνατός για τον εαυτό σου και για τον άνθρωπο που νοσεί, πρέπει να στηρίζεσαι από ειδικές ομάδες ψυχοεκπαίδευσης"

Η Αγγέλα Τριανταφύλλου στην lifo -"...

Η πρόεδρος του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας μίλησε στην free press εφημερίδα στο πλαίσιο άρθρου - αφιερώματος στην ψυχική νόσο

Πριν λίγο καιρό στην εβδομαδιαία free press εφημερίδα Lifo δημοσιεύτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Πατρινού κοινωνικού λειτουργού και δημοσιογράφου Λάμπρου Αραπάκου με τίτλο "Αυτός είναι τρελός", δεν υπάρχει χειρότερη φράση από αυτή. Διακοπές δύναμης και αποδοχής.

Μεταξύ των όσων μίλησαν και φωτογραφήθηκαν για το άρθρο – αφιέρωμα ήταν και η Αγγέλα Τριανταφύλλου, φροντίστρια λήπτη υπηρεσιών ψυχικής υγείας, πρόεδρος του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας.

«Όταν πριν από 15 χρόνια άκουσα επίσημα πρώτη φορά τη διάγνωση για το γιο μου, έχασα τη γη κάτω απ' τα πόδια μου. Δεν ήταν, όμως, κάτι απότομο και ξαφνικό διότι η ψυχική διαταραχή πάντα προειδοποιεί αλλά η άγνοια που έχουμε δεν μας επιτρέπει να δούμε αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια. Συνήθως η διαταραχή εκδηλώνεται στην εφηβική ηλικία και αποδίδουμε αυτά τα σημάδια στην δύσκολή εφηβεία και πολλές φορές δεν θέλουμε να πάει το μυαλό μας σε κάποια αρρώστια.

Μου φάνηκε αδιανόητο και διαρκώς αναρωτιόμουν "γιατί το δικό μου παιδί". Άρχισα να νιώθω ένοχες και πίστευα ότι κάτι δεν έκανα καλά. Από τη φάση των ενοχών, είναι καλό να βγεις γρήγορα διότι πρέπει να σταθείς στα πόδια σου: Οι ψυχικά πάσχοντες χάνουν ένα κομμάτι της δύναμης τους και το ψάχνουν στο πιο κοντινό τους άτομο. Οπότε πρέπει να είσαι διπλά δυνατός και για τον εαυτό σου και για τον άνθρωπο που νοσεί. Για να είσαι δυνατός, πρέπει να είσαι ενημερωμένος, πρέπει να στηρίζεσαι από ειδικές ομάδες ψυχοεκπαίδευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Τριανταφύλλου.

Οι φωτογραφίες είναι του Κωνσταντίνου Ψύχα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις