Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Δημόσια έκκληση οικονομικής ενίσχυσης για την λειτουργία χώρου που θα είναι Κοινωνικό Στέκι Ψυχικής Υγείας για εφήβους και ενήλικες

Πάτρα - Δημόσια έκκληση οικονομικής ενίσ...

Από τον Σύλλογο των Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία, ΣΟΨΥ Πάτρας, ο οποίος δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει τον αγώνα του

Ο Σύλλογος των Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία, ΣΟΨΥ Πάτρας έπειτα από την θλιβερή εξέλιξη απένταξης του έργου από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΕΣΠΑ, που αφορούσε στην αγορά και τον εξοπλισμό κτιρίου όπου θα λειτουργούσε Κέντρο Ημέρας για 50 ψυχικά πάσχοντες και προστατευμένα διαμερίσματα στην Πάτρα, με την αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κυρίου Δημαρά, βρέθηκε μπροστά  σε δύσκολα διλήμματα.

Να συνεχίσει την λειτουργία του, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αναρίθμητα αιτήματα συμπολιτών μας για δωρεάν υποστήριξη και παρεμβάσεις ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ή όχι;

Να συνεχίσει να στεγάζεται σε ένα χώρο μόλις 100 τ.μ. ενώ αριθμεί περίπου 400 μέλη που συνεχώς αυξάνονται με αμείωτους ρυθμούς ή όχι ;

Στα παραπάνω διλήμματα ο ΣΟΨΥ Πάτρας απαντά, με σημερινή ανακοίνωση του πως θα συνεχίσει τον αγώνα του, δεν θα το βάλει κάτω και θα τιμήσει τη δέσμευσή του απέναντι στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν χρόνια και σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και στις οικογένειές τους.

«Όχι μόνο θα είμαστε παρόντες με τις υπηρεσίες που μέχρι τώρα παρείχαμε αλλά θα επεκτείνουμε τις δράσεις μας δημιουργώντας μια νέα υπηρεσία που θα απευθύνεται  και σε εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς επίσης και τις οικογένειές τους.

Η νέα υπηρεσία θα είναι ένα “Ολοήμερο Κοινωνικό Στέκι Ψυχικής Υγείας για εφήβους και ενήλικες” που ως στόχο θα έχει την δωρεάν παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας καθώς θα διαθέτει παράλληλα χώρο πολιτιστικών και κοινωνικών δρώμενων ενάντια στο στίγμα, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις προκαταλήψεις.

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογός μας, που δεν επιχορηγήθηκε ποτέ από το κράτος, και στηρίζεται στην κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη των συμπολιτών μας, κάνει δημόσια έκκληση στην τοπική πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία, στους συλλόγους και στα σωματεία, στις τοπικές επιχειρήσεις, στον κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να σταθεί στο πλευρό μας ενισχύοντας οικονομικά το δύσκολο αλλά συνάμα αναγκαίο εγχείρημά μας.

Να διαμορφώσουμε και να εξοπλίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Κοινωνικό Στέκι που δημιουργείται στην Πάτρα», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας ανοίγει ευχαριστήριο κατάλογο δωρητών ο οποίος θα προβληθεί στην ευρύτερη κοινότητα δια του τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) σε πανελλαδική εμβέλεια, στο περιοδικό μας, την ιστοσελίδα μας (www.sopsipatron.gr) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο σύλλογός μας ( Facebook: «Σύλλογος για την ψυχική υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας», «Η ψυχική νόσος δεν είναι μεταδοτική, η προκατάληψη είναι»).

Όμιλος Πειραιώς, Αρ. λογαριασμού: 6129 -010140 – 778

IBAN: GR 14 0171 1290 0061 2901 0140 778

Σε περίπτωση κατάθεσης χρημάτων, επικοινωνήστε με τον Σύλλογο ΣΟΨΥ  για να σας στείλουν την απόδειξη.  Τηλ. 2610 621 273.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις