Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Σεμινάριο παραδοσιακών κρουστών από την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο

Πάτρα: Σεμινάριο παραδοσιακών κρουστών α...

Θα πραγματοποιηθεί στο Πολύεδρο την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου

Σεμινάριο παραδοσιακών κρουστών από την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο με τον Γιώργο Καραβούλια θα πραγματοποιηθεί στο Πολύεδρο την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, στις 6 το απόγευμα.

Μια ευκαιρία γνωριμίας με τα παραδοσιακά κρουστά της Ελλάδας αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου με τις πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους τεχνικές. Κρουστά όπως : Νταούλι, Ηπειρώτικο ντέφι, Τουμπελέκι, Μπεντίρ, Ρεκ, Νταρμπούκα, Ντοχόλλα. Ιστορικές αναφορές για αυτά τα όργανα, και ποιός είναι ο ρόλος του παραδοσιακού κρουστού στην σύγχρονη εποχή και μουσική. Επίσης αναφορά σε κάποια αξιόλογα βιβλία σχετικά με την εκμάθηση των παραδοσιακών κρουστών.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου. Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Γιώργος Καραβούλιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τα κλασικά κρουστά, απ' όπου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές, στην πορεία της ενασχόλησης μαγεύεται από τα παραδοσιακά κρουστά. Αργότερα πηγαίνει στην Τουρκία όπου θα σπουδάσει στο τμήμα παραδοσιακής μουσικής του Istanbul Technical University Itu Conservatory of Turkish Music (Geleneksel Muzik Bolumu) και θα μαθητεύσει δίπλα σε μερικούς από τους πιο σπουδαίους σολίστες των κρουστών. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα μουσικών σεμιναρίων και Master Class. Είναι πτυχιούχος κλασικών κρουστών, επίσης είναι διπλωματούχος μηχανικός ήχου μουσικός παραγωγός. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους συνθέτες και ερμηνευτές συμμετέχοντας σε συναυλίες και δισκογραφία. Παράλληλα μελετά Ινδική τάμπλα και κάνει έρευνα για τις τεχνικές των κρουστών της Ανατολικής Μεσογείου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την διδασκαλία παραδοσιακών κρουστών από την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Προσωπική δισκογραφία: «Passion for Percussion» (2013)

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture