Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μηλιός: Τι θα ζητήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος

Μηλιός: Τι θα ζητήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...

Τι δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος

Στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του χρέους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Με αφορμή τη συνέντευξη Δραγασάκη στη Realnews και τη θέση του ότι «αντί για "κούρεμα" μπορεί να υπάρξει "απόσυρση" του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», ο κ. Μηλιός αναφέρθηκε στη διαφορά που έχει από την κυβερνητική πρόταση.

«Έχει τη διαφορά ότι αν γίνει μια επιμήκυνση στην καλύτερη περίπτωση αντί να πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο κατά μέσο όρο 14 δισ. τόκους –τοκοχρεολύσια, θα πληρώνει 8.

Με τη λύση που θα προτείνουμε εμείς, φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο θα εννοούσε ο κ. Δραγασάκης γιατί θα είδε το δημοσίευμα μου στις 30/6 στα “ΝΕΑ”, θα πληρώνει μηδέν το κράτος μέχρι το χρέος του να γίνει 20% του ΑΕΠ, όποτε και θα είναι υποχρεωμένο να το επαναγοράσει.

Αυτό σημαίνει απόσυρση, “θάψιμο” για 5-6 ή και περισσότερες δεκαετίες.

Επομένως, είναι μία εντελώς διαφορετική λύση η οποία, όμως δεν πρέπει να έχει ρήτρες που να επισημοποιούν και να προϋποθέτουν τη λιτότητα», ανέφερε ο κ. Μηλιός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά