Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Ιερά Αγρυπνία σήμερα στο ναό της Ευαγγελίστριας και της Αγ. Μαρίνης για την Παναγία Γοργοεπήκοο

Πάτρα - Ιερά Αγρυπνία σήμερα στο ναό της...

Μετά τις 20.30

Ένα από τα πολλά ονόματα που προσδίδουμε στην Παναγία είναι Γοργοεπήκοος και η ομώνυμη θαυματουργή εικόνα της βρίσκεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους εδώ και πολλά χρόνια, από το 1646.

Εκεί, όπως αναφέρεται στο ιστορικό της Μονής, "λάμπει ως πολύφωτος σελήνη, σαν άριστος κυβερνήτης και σοφός οικονόμος το διακυβερνά", φυλάσσοντας από κάθε προσβολή και επήρρεια τους ασκομένους σε αυτό οσίους πατέρες αλλά και όσους προστρέχουν σ' εκείνη με πίστη, ζητώντας την βοήθεια της. Και γενικά διαφυλάττει και γοργώς και προθύμως υπακούει και ελεεί όλους, όσοι την ευλαβούμαστε και την επικαλούμαστε με πίστη, όπως τονίζει το agioritikovima.gr.

Για την Παναγία Γοργοεπήκοο θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20.30 με 1 μετά τα μεσάνυχτα. Στο ναό της Ευαγγελίστριας υπάρχει ιερό θησαύρισμα της εικόνας από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους που θα εκτεθεί για προσκύνημα από τους πιστούς.

Αντίστοιχη ιερά αγρυπνία για την Παναγία Γοργοεπήκοο θα τελεστεί την Τρίτη και στο ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών όπου θα συμμετάσχει και θα ψάλλει και ο Βυζαντινός χορός υπό του Σωτηρίου Καρυτινού.

Όπως αναφέρει στο Συναξάρι ο Όσιος Νικόδημος, στη Μονή του Δοχειαρίου, στο δεξί μέρος της Τραπέζης του Μοναστηρίου, βρισκόταν μια παλαιά εικόνα της Παναγίας. Οι πατέρες της Μονής αναφέρουν ότι είχε αγιογραφηθεί από την εποχή του κτήτορος της Μονής Νεοφύτου, τον 11ο αιώνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις