Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται από την Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας της Αγ. Ειρήνης στην Πάτρα - Τριήμερο εκδηλώσεων στις 3-5 Οκτωβρίου 2014

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται από την Επα...

Την Παρασκευή στον ομώνυμο ιερό ναό στον Ριγανόκαμπο θα χοροστατήσει στην ιερά αγρυπνία ο Μητροπολίτης Πατρών

Η  Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα τιμήσει και φέτος όπως κάνει κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, από το 2002 που το ιερό κειμήλιο και εκκλησιαστικός θησαυρός, της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ειρήνης επεστράφη στην Πάτρα, την επέτειο της Επανακομιδής της.

Φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια από την λαμπρή εκείνη μέρα που το ιερό λείψανο της Αγίας επέστρεψε στην Πάτρα από την Καθολική ιερά μονή της Hautecombe στη Νότιο Γαλλία.

Την ερχόμενη Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 στις 20.30 με 1 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Το Σάββατο 4/10 μετά τις 18.00 το απόγευμα θα τελεστεί στον ομώνυμο ιερό ναό της Αγ. Ειρήνης στον Ριγανόκαμπο Πατρών εσπερινός και θα ακολουθήσει αγιασμός ενόψει της έναρξης της νέας περιόδου για τα κατηχητικά σχολεία της Μητροπόλεως.

Την δε Κυριακή 5/10/2014 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης, ηγούμενος της ιεράς Μονής Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης. Το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί εσπερινός και παράκληση προς την Αγία και λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας της Αγ. Ενδόξου, Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στους γύρω δρόμους. Η Τιμία Κάρα της Αγίας Ειρήνης αποτελεί ιερό, τιμιότατο θησαυρό για την πόλη των Πατρών μαζί με την Τιμία Κάρα και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέα.

Η επανακομιδή της Τιμίας Κάρας της Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, από την Γαλλική Ρωμαιοκαθολική Μονή της Hautecombe στην πόλη και την περιοχή όπου φυλασσόταν, την Πάτρα είχε πραγματοποιηθεί σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής λαμπρότητος το φθινόπωρο του 2002. Μάλιστα η σχετική τελετή παράδοσης της Τιμίας Κάρας από την Ρωμαιοκαθολική αντιπροσωπεία είχε λάβει χώρα στην πλατεία Δούρου, στα Σύνορα έναντι ΚΕΤχ και ακολούθησε λιτανεία με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου μέχρι τον Ριγανόκαμπο καθώς και επίσημο γεύμα για την Ρωμαιοκαθολική αντιπροσωπεία στο κέντρο Διάκου.

Η Τιμία Κάρα της Αγίας Ειρήνης φυλάσσεται στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Ριγανόκαμπος της Πάτρας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις