Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στροφυλιά: «Χορεύουν» οι λαθροθήρες εκμεταλλευόμενοι την πυκνή βλάστηση-Νύχτες «σαφάρι» με προβολείς

Στροφυλιά: «Χορεύουν» οι λαθροθήρες εκμε...

Για την ώρα δεν έχουν υπάρξει συλλήψεις

Αυξημένα κρούσματα λαθροθηρίας, κυρίως λαγού, παρατηρούνται αυτή την εποχή στην ευρύτερη περιοχή που περικλείει το οικοσύστημα του δάσους Στροφυλιάς, στα όρια μεταξύ Ηλείας και Αχαίας.

Οι παράνομοι κυνηγοί εκμεταλλευόμενοι την «απόκρυψη» που παρέχει η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει το δάσος  της Στροφυλιάς, επιδίδονται τις νυχτερινές ώρες με προβολείς στο κυνήγι του λαγού, προκαλώντας έτσι σημαντική ζημιά στο οικοσύστημα στο οποίο απαγορεύεται το κυνήγι, βάσει και  των περιορισμών της συνθήκης RAMSAR, του προγράμματος NATURA κ.α.

Παρά τους ελέγχους που γίνονται από τους θηροφύλακες και άλλες αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με εκπροσώπους των κυνηγετικών οργανώσεων , οι λαθροθήρες στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί αφού δεν κυνηγούν  όταν είναι σ’ εξέλιξη οι έλεγχοι…

Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό αλλά και διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία των θηραμάτων στην περιοχή, κάτι που ωστόσο δεν είναι πάντοτε εφικτό.

«Θα πρέπει οι λαθροθήρες οι οποίοι δεν προχωρούν στην έκδοση αδειών να σταματήσουν το παράνομο κυνήγι στην περιοχή του δάσους της Στροφυλιά, διότι δημιουργούνται επιπλέον περιβαλλοντικά προβλήματα στο σπάνιο αυτό οικοσύστημα» δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βουπρασίας κ. Χαρίλαος Κορφιάτης.

Παρανομία

Η παραπάνω περιοχή είναι ιδιαίτερα γνωστό ότι αποτελεί άντρο παρανομίας όσον αφορά την υλοτομία των σπάνιων δέντρων, τις καταπατήσεις δασικών εκτάσεων, την ανεξέλεγκτη βόσκηση, τη ρίψη τεράστιων ποσοτήτων σκουπιδιών καθώς και πολλών  ακόμη ενέργειών που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υποβαθμίσει σημαντικά το οικοσύστημα, που είναι φημισμένο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Κοντά στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η παράνομη θήρα, που δίνει τη «χαριστική βολή» και στην πανίδα που ζει και αναπτύσσεται σε αυτό…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις