Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιτωλοακαρνανία: Βρήκαν τον ένοχο

Αιτωλοακαρνανία: Βρήκαν τον ένοχο

Μέλος ενεργού Δασικού Συνεταιρισμού ο λαθροϋλοτόμους του ορεινού Βάλτου

Κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και μέλος Δασικού Συνεταιρισμού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος που οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες αποκάλυψαν στον Θύαμο του ορεινού Βάλτου.

Όπως από την πρώτη στιγμή έγραψε το agrinioreport.com, όταν ανέδειξε το θέμα, η Διεύθυνση Δασών είχε πληροφορίες που αξιολόγησε και διασταύρωσε έγκαιρα, οι οποίες οδηγούσαν σε καταλογισμό ευθυνών, όπως και έγινε. Φυσικά η υπόθεση θα απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι  η διεύθυνση δασών υπό τον συντονισμό του διευθυντή κ. Νικήτα Μάζη και φυσικά τη συνδρομή  του δασαρχείου Αμφιλοχίας, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν την ασύλληπτη  αυτή ποσότητα, καλά κρυμμένη με νάιλον και κλαδιά. Τον κεντρικό συντονισμό της όλης επιχείρησης είχε ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, ο οποίος, όπως επισημαίνει ο κ. Μάζης, έχει επιδείξει αξιοθαύμαστο ζήλο και ευαισθησία στο θέμα της λαθροϋλοτομίας και γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Υπό τις δικές του κατευθύνσεις, μάλιστα, προωθείται ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και του Πανεπιστημίου Πατρών, για την πάταξη ή έστω τον περιορισμό του φαινομένου, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, που θα επιτρέπει την συνεχή δορυφορική εποπτεία των δασών. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Μάζης, για το εν λόγο πρόγραμμα έχει κατατεθεί ήδη πρόταση και αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εφ όσον το πρόγραμμα εγκριθεί, η εφαρμογή του θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Δάσος της Φολόης, στην Αχαία.

Σε ότι αφορά την κατασχεθείσα ποσότητα των παρανόμως ξυλευθέντων δέντρων, αυτή θα διατεθεί σε Κοινωφελή Ιδρύματα και ότι περισσέψει στους κατοίκους της περιοχής, σε πολύ χαμηλή τιμή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις