Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στο Έλος της Αγυιάς προς τιμήν του μαραθωνοδρόμου Γιώργου Αντύπα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στο Έλ...

Τίμησαν τον αείμνηστο αθλητή

Με μεγάλη συμμετοχή φίλων του λαϊκού αθλητισμού, που ξεπέρασε τους 150 αθλούμενους, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Έλος Αγυιάς η εκδήλωση για τον έναν χρόνιο από το θάνατο του Πατρινού μαραθωνοδρόμου  και θεμελιωτή του Μαραθώνιου Δρόμου Πάτρας Γιώργου Αντύπα.

Έλαβαν μέρος και τίμησαν τον αείμνηστο αθλητή, παλιές δόξες των λαϊκών  δρόμων, νεώτεροι περιπατητές αλλά και παππούδες, πρώην αθλητές, που συνοδεύονταν από τα εγγόνια τους, λαβαίνοντας μέρος για να χαρούν μαζί τους, σε ένδειξη  πίστης στην συνέχεια του δρόμου που χάραξαν οι παλιότεροι.

Παρών έδωσαν η σύζυγος Ειρήνη Αντύπα με τον γιο της Νίκο και τις δύο εγγονές. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων Ηλίας Γρηγόρης, που έλαβε μέρος και έτρεξε μαζί με τους δρομείς, ο Κώστας Σπαρτινός επικεφαλής της παράταξης ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία των διοργανωτών και δήλωσε πως η παράταξή του τάσσεται στο πλευρό όσων προωθούν τον λαϊκό αθλητισμό, και αυτού του είδους τις αθλητικές εκδηλώσεις  έχει σκοπό να προωθήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, διότι αυτό το νόημα έχει η συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση συντόνισε ο επικεφαλής του ΦΑΕΘΩΝ Κίμωνας Αποστολόπουλος και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, παλιός αθλητής, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας Γιώργος Μόσχος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν  φίλοι του τιμώμενο προσώπου, όπως ο πρόεδρος του συλλόγου ΞΕΥΞΗ Ρίου Δημ. Σπηλιωτόπουλος και ο Παν. Μεντζελόπουλος, με ρεκόρ συμμετοχών σε 80 μαραθωνίους, ο οποίος πρότεινε και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Αναμνηστική πλακέτα απένειμε εκ μέρους των διοργανωτών φίλων του Γ. Αντύπα και του συλλόγου ΦΑΕΘΩΝ, ο πρώτος πρόεδρος του ΣΔΥΠ Νίκος Γεωργίου. Αλλά το ρεκόρ της μεγαλύτερης ηλικίας το κατέχει ο Σπύρος Δημόπουλος που είναι 80 χρόνων και έχει συμμετάσχει σε 40 μαραθωνίους!
Προηγουμένως τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη του αείμνηστου, από τον ιερωμένο πατέρα Απόστολο, της ΙΜ Πατρών. Μετά την εκδήλωση ως έπαθλο  απενεμήθησαν γλυκίσματα προσφορά του μαραθωνοδρόμου Κίμωνα Αποστολόπουλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις