Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Τσούκαλης: Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

Ν. Τσούκαλης: Συνάντηση  με εκπροσώπους ...

Με αφορμή τις φημολογούμενες αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Συνάντηση είχαν σήμερα, 27/09/2014, εξ αφορμής των φημολογούμενων αλλαγών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κ. Βασίλειος Γκανάτσιος και ο Γενικός Γραμματέας Δρ. Σταύρος Μπαριάμης με τον βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκο Τσούκαλη.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Χημικών εξέθεσαν στον κ. Τσούκαλη τους προβληματισμούς τους σχετικά με την πρόθεση του Υπουργού Παιδείας να υποβαθμίσει το μάθημα της Χημείας, προχωρώντας σε αντικατάστασή του ως πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος με το μάθημα της Πληροφορικής. Επιπλέον, μετέφεραν τον προβληματισμό μελών της επιστημονικής και πανεπιστημιακής κοινότητας που θεωρούν τη Χημεία υποχρεωτικό πεδίο εξέτασης των μαθητών του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με συναφές γνωστικό αντικείμενο. Τέλος, γνωστοποίησαν στον κ. Τσούκαλη τη σταθερή άρνηση του Υπουργού Παιδείας να συναντηθεί με την Ένωση Ελλήνων Χημικών για να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους.

Από την πλευρά του ο κ. Τσούκαλης εξέφρασε στους εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Χημικών την πάγια θέση τόσο του ίδιου όσο και της ΔΗΜΑΡ, ότι η Χημεία αποτελεί βασική επιστήμη και γνώση. Επεσήμανε ότι αποτελεί σοβαρό ζήτημα παιδαγωγικού χαρακτήρα η διατήρηση του μαθήματος της Χημείας ως υποχρεωτικού πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος για την αντίστοιχη ομάδα επιστημονικού πεδίου. Ο ρόλος της Πληροφορικής σε όλα τα πεδία είναι ιδιαίτερα σημαντικός, εν προκειμένω όμως θα μπορούσε να διατηρηθεί ως πέμπτο ειδικά εξεταζόμενο μάθημα για την εισαγωγή σε τμήματα που σχετίζονται με την Πληροφορική. Τέλος, τόνισε ότι είναι αντιδεοντολογικό, αντιεπιστημονικό και αντιπαιδαγωγικό εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας να προκαλεί κλίμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στα επιστημονικά πεδία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις