Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το παράπονο του αδερφού του Ανδρέα Παπανδρέου: «Με πέταξαν σε ένα γηροκομείο»

Το παράπονο του αδερφού του Ανδρέα Παπαν...

Θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του

Ο ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου και θείος του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ζει και βρίσκεται κλεισμένος σε ένα γηροκομείο στο οποίο όπως αναφέρει ο ίδιος βρίσκεται παρά τη θέλησή του. «Είναι απαράδεκτη η παραμονή μου σε ένα γηροκομείο χωρίς τη θέλησή μου» καταγγέλλει στην Espresso, λίγες ημέρες μετά τον εγκλεισμό του σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο Γεώργιος Γ. Παπανδρέου, γιος του «Γέρου της Δημοκρατίας» από τον γάμο του με τη σπουδαία ηθοποιό του θεάτρου, Κυβέλη, και ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου υποστηρίζει ότι τον παγίδευσαν λέγοντάς του ότι τον μετέφεραν εκεί για απλές εξετάσεις και διαμαρτύρεται έντονα που τον έβγαλαν άδικα από το σπίτι όπου έμενε τόσα χρόνια για να πεθάνει μόνος και έρημος σε ένα δωμάτιο οίκου ευγηρίας.

«Η παρουσία μου εδώ είναι μυστηριώδης. Μου είπαν ότι θα με φέρουν για δυο τρεις ημέρες, με σκοπό να υποβληθώ σε ιατρικές εξετάσεις. τελικά, αντί για εξετάσεις, μου πήραν μόνο την πίεση που ήταν 17, όμως βλέπω ότι η κατάσταση εδώ είναι μόνιμη. Χωρίς να με έχουν ρωτήσει ή να το έχω αποφασίσει με μετέφεραν εδω και δεν καταλαβαίνω τι επιδιώκουν με αυτό. Προφανώς για να πεθάνω... Είναι σαν κάποιοι να θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία μου. Γι' αυτό θέλω να δημοσιοποιήσω τη σημερινή μου κατάσταση, που τη θεωρώ απαράδεκτη», ήταν τα πικραμένα λόγια του.  

Προσθέτει μάλιστα ότι τα ανίψια του θα μπορύσαν να τον αφήσουν να μείνει σε ένα από σπιτάκια που υπάρχουν στην περίφημη βίλα του πατέρα του στο Καστρί, η οποία πέρασε ολοκληρωτικά στα χέρια του ετεροθαλούς αδερφού του Ανδρέα. «Θέλω από το Καστρί να δώσουν ένα δωμάτιο για μένα και ένα για την κοπέλα που με φροντίζει. Αλλά αν δε θέλουν να τους επιβαρύνω με την παρουσία μου εκεί τότε επιθυμώ να επιστρέψ στο σπίτι μου, που αγόρασα με τα χρήματα που πήρα από την πώληση της βίλας της μητέρας μου, της Κυβέλης. Την πούλησα κοψοχρονιά γιατί δεν είχα να πληρώσω τον φόρο κληρονομιάς που τότε, το 1979, ήταν 7 εκατ. Ο αδερφός μου ο Ανδρέας μου υποσχέθηκε ότι θα μου δώσει κάποια λεφτά, σύμφωνα με όσα είχε πει και ο πατέρας μας πριν πεθάνει, αφού εγώ δεν πήρα μερίδιο από κει, αλλά με κορόιδεψε. Αν είχα δώσει τη θρυλική βίλα για να γίνει πολυκατοικία, όπως μου τη ζητούσαν, θα είχα βγάλει πολλά χρήματα από τα τόσα διαμερίσματα που θα έπαιρνα, αλλά δεν ήθελα κάτι τέτοιο».

Εκφράζει μάλιστα και το παράπονό του για τα ανίψια του, τη Σοφία, τον Γιώργο, το Νίκο και τον Αντρίκο που ουδέποτε τον κάλεσαν στα σπίτια τους για φαγητό ή για τσάι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight