Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Απόψε η πρωτότυπη γιορτή «Frame – Light - Motion» για τα 20 Χρόνια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

Απόψε η πρωτότυπη γιορτή «Frame – Light ...

Παράλληλα γιορτάζονται και τα 25 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, το οποίο και διοργανώνει το σινεφίλ Φεστιβάλ

Η μεγάλη γιορτή για την επέτειο των 20 χρόνων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σήμερα Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 με είσοδος ελεύθερη για το κοινό με ώρα έναρξης, στις 18.00.

Στον χώρο Μηχανουργείο – Κτήριο Δ12, το πρόγραμμα περιλαμβάνει Live Performance: Mr. Girl, Προβολές, Installation – εγκατάσταση: 18.00 – 23.00, DJ set: Nick Banks (Pulp): 00.30. Opening DJ set: η ομάδα της propaganda.gr: 23.00.

Innovathens – Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2

Installation, Music: Felizol, 18.00 – 23.00.

Σε λίγο λοιπόν ξεκινά η μεγάλη διπλή γιορτή για τη συμπλήρωση των 25 χρόνων του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και των 20 χρόνων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων! Ο κινηματογράφος αποδομείται στα τρία απαραίτητα βασικά του στοιχεία (το πλαίσιο, το φως και την κίνηση, Frame – Light – Motion) και το ταξίδι ξεκινά στις δύο αίθουσες της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, από τις 18.00 μέχρι αργά το βράδυ!

Η ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΗ ΥΠΕΡ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΜΟΝΤΕΛΟΥ»

Μηχανουργείο – Κτήριο Δ12

Το πρόγραμμα στην αίθουσα «Μηχανουργείο» περιλαμβάνει μία σειρά από πρωτότυπα high tech installation, live performance από την Mr. Girl σε ένα ιδιότυπο κονσέρτο για EWI (Electronic Wind Instrument), ειδικές προβολές avant-garde ταινιών των αρχών του 20ού αιώνα που συναντιούνται με τον Φρεντ Αστέρ, μέσα σε ένα κινούμενο δωμάτιο αλλά και ενός βίντεο με τίτλο  «… τον ίσκιο που έχεις γίνει», γυρισμένο με κινητό τηλέφωνο και εμπνευσμένο από τον στίχο του Stephan Mallarme, («Ω ζεύγος χαίρε! Πάω να δω τον ίσκιο που έχεις γίνει») από «Το Απομεσήμερο ενός Φαύνου» (1865).

Σε μία άλλη γωνιά του κτηρίου, δυο φωτογράφοι και ένας ζωγράφος καταγράφουν την κινητικότητα, την έκθεση και τα αποτυπώματα που αφήνει το φως: Man Ray: «Emak Bakia» (1926) - «Le Retour à la Raison»   (1923), Paul Strand &  Charles Schiller: «Manhatta» (1921).

Ιδιαίτερης σημασίας αποτελεί η προβολή της ταινίας «Μοντέλο» του Κώστα Σφήκα (1974), σε ξεχωριστό χώρο μέσα στο κτήριο.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Innovathens – Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2

Eικοσιτέσσερις (24) οθόνες – όσες και τα κινηματογραφικά καρέ – γεμίζουν με αποσπάσματα από 1.000 κινηματογραφικά trailers, κάποιες άλλες την αδράνεια (ως αρχή της κίνησης) και μερικές μεταδίδουν απλώς παράσιτα (ο θόρυβος, το μυστικό που δρα καταλυτικά σε κάθε επικοινωνιακή σχέση), κινητοποιώντας το τυχαίο της υποκειμενικής αλήθειας. Ο ήχος τους είναι απών και ολόκληρος ο χώρος ντύνεται με τη μουσική του Felizol.

Η συνεχής αυτή κίνηση διακόπτεται από την μετάδοση δέκα σκηνών που μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε γιατί «ο κινηματογράφος γεννήθηκε για να συλλάβει το αιώνιο που αλλάζει συνεχώς μορφές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Χρήστος Βακαλόπουλος.

Ελεύθερη είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.

To 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας που ολοκληρώνεται την Κυριακή 28/9/2014, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΤΕ.

Μέρος των τηλεοράσεων της εγκατάστασης αποτελεί ευγενική χορηγία του Vintage For Sale / Home Décor (https://www.facebook.com/VintageForSale ).

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548.

.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View