Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εντολή Δούρου για αποχή από την αξιολόγηση, αλλά μηδενική ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων

Εντολή Δούρου για αποχή από την αξιολόγη...

Έχει ήδη υπογράψει και έχουν πάρει το δρόμο των προβλεπόμενων κυρώσεων περιπτώσεις που εκκρεμούσαν από τον Μάρτιο

Εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα αξιολόγησης, έδωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η ίδια τόνισε πως η θέση της είναι μηδενική ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων.

Για τα πλαστά πτυχία

Όσον αφορά στις κατηγορίες που της προσάπτουν για συγκάλυψη παρανομιών και πλαστών πτυχίων, η κ. Δούρου αντεπιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για πρωτοφανή  εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης.

Τόνισε δε πως η κυβέρνηση εσκεμμένα επιχειρεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα, επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη και απαξίωση του δημοσίου. Και το πράττει αυτό, διακυβεύοντας τη νομιμότητα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

«Το πρώτο έχει να κάνει με τον έλεγχο των πλαστών πτυχίων στον δημόσιο τομέα και ότι δήθεν η νέα περιφερειακή Αρχή καλύπτει σχετικές παρανομίες. Καλώ από αυτό το βήμα να μου φέρουν ένα συγκεκριμένο παράδειγμα δήλωσής μου με την οποία να υποστηρίζω την κάλυψη ή το κουκούλωμα περιπτώσεων πλαστών πτυχίων».

«Η θέση μου ήταν και είναι κρυστάλλινη: μηδενική ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων» δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής.

Η ίδια είπε πως ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα, σημείωσε, υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.

Για πλαστά πτυχία και ρουσφετολογικές πολιτικές κατηγόρησε «εκείνους που επί 40 χρόνια ξεχαρβάλωσαν το δημόσιο … αδιαφορώντας για την ποιότητα των υπηρεσιών ενός δημόσιου τομέα που τότε χρησίμευε ως δεξαμενή ψηφοφόρων. Σήμερα το χρησιμοποιούν ως δεξαμενή απολύσεων».

Η κ.Δούρου είπε ότι έχει ήδη υπογράψει και έχουν πάρει το δρόμο των όποιων προβλεπόμενων κυρώσεων περιπτώσεις που εκκρεμούσαν από τον Μάρτιο.

«Απαξίωση η αξιολόγηση»

Για την  «αξιολόγηση» σχολίασε πως μόνο πραγματική αξιολόγηση δεν είναι, γιατί αποτελεί άρνηση της ίδιας της έννοιας της αξιολόγησης.

Επικαλέστηκε την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, την Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, λέγοντας πως η αυθαίρετη ποσόστωση του 15%, ένα σύστημα που ακόμη και παγκοσμίου εμβέλειας ιδιωτικές εταιρίες έχουν πια εγκαταλείψει, είναι το «όχημα» για την αποδυνάμωση ενός ήδη υποστελεχωμένου δημοσίου.

«Δεν μιλάμε λοιπόν για «αξιολόγηση» αλλά για απαξίωση και υποστελέχωση. Και αυτήν την απορρίπτουμε κατηγορηματικά».

Ακόμη δήλωσε πως «η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου τομέα, και με τη σειρά της, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους … καθώς υπονομεύει και το ίδιο το αύριο της πατρίδας».

Η κ. Δούρου είπε πως η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ευθύνη της εύρυθμης, ως εκ του νόμου οφείλει, λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας και «για αυτό και δίνει εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα «αξιολόγησης» επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των υπηρεσιών του, σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη».

Ωστόσο κατέληξε λέγοντας πως οι έλεγχοι για οποιεσδήποτε παρανομίες, σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια, θα ενταθούν.

«Γιατί όπως σας είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά, εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις