Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όταν ο Σορίν Ματέι σκορπούσε το θάνατο σε ζωντανή μετάδοση-Πέρασαν 16 χρόνια από την αιματηρή νύχτα της οδού Νιόβης- ΒΙΝΤΕΟ

Όταν ο Σορίν Ματέι σκορπούσε το θάνατο σ...

Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο χαρακτηρίστηκε ως «φιάσκο της ΕΛΑΣ»

Πέρασαν 16 χρόνια από την αιματηρή νύχτα της οδού Νιόβης όταν ο Ρουμάνος δραπέτης, Σορίν Ματέι, έπαιρνε μαζί του στον θάνατο την Αμαλία Γκινάκη, μετά από μια μαραθώνια ομηρία.

Ο Ματέι το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου του 1998 εισέβαλε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης, στα Κάτω Πατήσια, κρατώντας ομήρους τους τέσσερις ενοίκους υπό την απειλή χειροβομβίδας.

Ο κακοποιός τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και μετά από μια πολύωρη, ζωντανή σύνδεση, οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν την πληροφορία ότι η χειροβομβίδα ήταν ψεύτικη, εισέβαλαν στο διαμέρισμα. Ωστόσο η πληροφορία αποδείχθηκε ανακριβής με αποτέλεσμα την έκρηξη της χειροβομβίδας που προκάλεσε τον θάνατο του δραπέτη αλλά και της ενοίκου της πολυκατοικίας, Αμαλίας Γκινάκη.

Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο χαρακτηρίστηκε ως «φιάσκο της ΕΛΑΣ» και προκάλεσε την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας, αντιστράτηγου, Αθανάσιου Βασιλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις