Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BABYBOOM

/

Παππούς και γιαγιά... αξία ανεκτίμητη! 21 ΛΟΓΟΙ που τα εγγόνια λατρεύουν τους... "παππούδες"!

Παππούς και γιαγιά... αξία ανεκτίμητη! 2...

Είναι σίγουρα περισσότεροι, αλλά προς το παρόν βρήκαμε 21 λόγους για τους οποίους τα παιδιά αγαπούν τόσο πολύ τον παππού και τη γιαγιά.

Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό δέσιμο και όχι μόνο, αφού οι παππούδες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών παρέχοντας φροντίδα, ασφάλεια και πολλή πολλή αγάπη!

1. Είναι πάντα έτοιμοι για περιπέτεια! Είτε πρόκειται για οργανωμένη εκδρομή στη φύση, είτε για ένα ταξιδάκι που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή δεν λένε ποτέ όχι και κάνουν κι εκείνοι σαν μικρά παιδιά!

2. Ξέρουν πολλές ιστορίες και κάποιες από αυτές είναι αληθινές!

3. Ξέρουν από κηπουρική και έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Κι αν τα παιδιά θέλουν να βοηθήσουν δεν τα μαλώνουν για τα λερωμένα χεράκια!

4. Δεν φοβούνται να «τσαλακωθούν». Υπάρχει καλύτερο «μοντέλο» από τη γιαγιά για το καπέλο που έφτιαξαν τα εγγονάκια στο σχολείο;

5. Αφήνουν τα παιδιά να πάρουν τον χρόνο τους. Όταν κοιμούνται στο σπίτι των παππούδων δεν χρειάζεται να βιαστούν το πρωί να ντυθούν για το σχολείο. Ξέρουν ότι θα τους περιμένουν!

6. Είναι το καλύτερο κοινό. Όταν τα εγγόνια μαθαίνουν ένα καινούργιο ποίημα, κάποια φανταχτερή κίνηση στο μπαλέτο ή το πρώτο κομμάτι στο πιάνο, παρακολουθούνε με αμείωτο το ενδιαφέρον και πάντα χειροκροτούν στο τέλος!

7. Δεν γκρινιάζουν ποτέ για τα κατοικίδια ζώα. Είτε πρόκειται για γατάκι είτε για χάμστερ θα αφήσουν τα εγγόνια να αναλάβουν τη φροντίδα με τη βοήθεια τους βέβαια.

8. Λατρεύουν τα ταξίδια!

9. Λένε στα παιδιά ιστορίες για τους γονείς τους που οι ίδιοι δεν θα έλεγαν ποτέ!

10. Ψήνουν πάντα μπόλικο ποπ κορν, για να μη μιλήσουμε για τα καταπληκτικά κέικ της γιαγιάς. Και αφήνουν πάντα τα παιδιά να συμμετέχουν στη διαδικασία ακόμα κι αν η κουζίνα έχει τα χάλια της μετά!

11. Ξέρουν πολλούς στίχους από τραγούδια. Ειδικά αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό και τους αρέσει να τραγουδάνε κιόλας!

12. Είναι πάντα ενθουσιασμένοι όταν ακούνε τα εγγόνια τους να εξιστορούν ιστορίες, ειδικά αν έχουν κάτι ιδιαίτερο να «καταγγείλουν» για τους γονείς!

13. Αφηγούνται ιστορίες από τα παλιά. Οι περισσότεροι μπορεί να θυμούνται πώς ήταν όταν δεν υπήρχαν τηλεοράσεις ή όταν οι τηλεοράσεις είχαν κεραίες και τα τηλέφωνα καλώδια. Για κινητά και υπολογιστές ούτε λόγος βέβαια! Είναι επίσης εκείνοι που πηγαίνουν τα παιδιά στα μουσεία να θαυμάσουν τα εκθέματα!

14. Στέλνουν σε ταπεράκι το πιο νόστιμο φαγητό του κόσμου. Ακόμα κι όταν τα εγγόνια μεγαλώσουν και πάνε στρατό ή για σπουδές στην επαρχία η γιαγιά δεν ξεχνάει το ταπεράκι!

15. Δίνουν πάντα χαρτζιλίκι στα παιδιά, ακόμα κι αν η σύνταξη τους δεν φτάνει...

16. Όταν τα εγγόνια δεν είναι καλά, «χώνονται» μαζί τους στον καναπέ και μπορούν να παρακολουθήσουν τα πάντα. Από Μπόμπ Σφουγγαράκη μέχρι τα Στρουμφάκια!

17. Έχουν απίστευτες δεξιότητες και διδάσκουν στα εγγόνια ότι δεν μαθαίνουν στο σχολείο, όπως πώς να πιάσεις ένα ψάρι στη θάλασσα ή πώς να μπαλώσεις μια τρύπα σε ένα αγαπημένο τζιν.

18. Δεν βαριούνται να διαβάσουν το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών ξανά και ξανά.

19. Ακόμα κι αν μένουν μακριά κρατάνε καθημερινή επαφή για να βεβαιωθούν ότι τα εγγονάκια τους ξέρουν ότι τα σκέφτονται ανελλιπώς!

20. Θα αφήσουν τα παιδιά να τους μάθουν πως λειτουργεί το κινητό τηλέφωνο ή να αναρτήσουν μια δική τους φωτογραφία στο Διαδίκτυο.

21. Αγαπάνε τα εγγόνια άνευ όρων! Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από αυτό;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

BABYBOOM