Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ

Η μία στο άγαλμα του Βενιζέλου και η άλλη στην πλατεία Αγίας Σοφίας

Δύο συγκεντρώσεις έγιναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Η μία στο άγαλμα του Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) και η άλλη στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, ενώ και οι δύο εξελίχθηκαν σε πορείες.

Η συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων στα συλλαλητήρια ήταν μικρή, αλλά ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης επισήμανε ότι είναι ικανοποιητική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και ακόμα μεγαλύτερη στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων, αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών και κατήγγειλε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων οδηγεί όχι μόνο στις 6500 απολύσεις που έχει δεσμευθεί να κάνει η κυβέρνηση, αλλά και σε άλλες που θα ακολουθήσουν το 2015.

Ο Μηνάς Μοναστηρίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είπε και αυτός ότι η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος συμβάσεων είναι μέτρο για απολύσεις και σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους συνεχίζουν τον αγώνα και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε καταλήψεις δημαρχείων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις