Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σημαντικές τροπολογίες για αγρότες και γιατρούς ΕΟΠΥΥ - Το όριο συνταξιοδότησης μετά από 40 χρόνια προϋπηρεσία

Σημαντικές τροπολογίες για αγρότες και γ...

Παράταση των συμβάσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι 31.12.14

Τις δύο σημαντικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή και αφορούν στη συνταξιοδότηση των αγροτών και την παράταση των συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΠΥ θα υποστηρίξει στην σημερινή (Τρίτη) συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής ο Βουλευτής Ηλείας και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος είναι εισηγητής στο νομοσχέδιο για την εφοδιαστική.

Οι δύο τροπολογίες προβλέπουν τα εξής:

1.    Συνταξιοδότηση αγροτών στο 62ο έτος της ηλικίας τους με 40 έτη προϋπηρεσίας.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική δικαίωση για τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που επί μήνες ζητούσαν και μέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου την υλοποίηση του παραπάνω αιτήματος.

Η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης των αγροτών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους της ηλικίας τους. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, η οποία αίρει την μεγάλη αδικία που υφίστανται οι αγρότες σε σχέση και με τους άλλους ασφαλισμένους άλλων Ταμείων πλην του ΟΓΑ.  Εκτός αυτού, οι αγρότες εργάζονται κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες και όπως είναι αντιληπτό η συνέχιση της εργασίας έως το 67έτος της ηλικίας με τη σωματική καταπόνηση που συνεπάγεται είναι σχεδόν αδύνατη.

2.    Παράταση των συμβάσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι 31.12.14 και της συμμετοχής τους στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών Αναπηρίας ΚΕΠΑ

Προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, παρατείνεται η διάρκεια των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων των ιατρών μέχρι την 31η.12.2014.

Παράλληλα, παρατείνεται η εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 11 του ν.4239/2014 με τη συμμετοχή των ιατρών του ΕΟΠΥΥ στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών Αναπηρίας ΚΕΠΑ για τη συνέχιση της παροχής των εξειδικευμένων υπηρεσιών τους στις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕΠΑ μέχρι την οριστική συγκρότηση του προαναφερόμενου Σώματος.

(Η συμμετοχή των εν λόγω ιατρών στο προαναφερθέν Σώμα λήγει την 30η.9.2014). Η παραπάνω παράταση κρίνεται αναγκαία καθώς διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ, ζήτημα ύψιστης σπουδαιότητας που άπτεται ευθέως του Δημοσίου συμφέροντος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις