Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο 2ος Ορεινός Αγώνας Χελμού, Aristarchos Skyrace 2014 θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή στο γραφικό Σούβαρδο Καλαβρύτων

Ο 2ος Ορεινός Αγώνας Χελμού, Aristarchos...

Η εκκίνηση έχει οριστεί για τις 9.30 το πρωί - Οι διαδρομές που θα τρέξουν οι δρομείς είναι 2, των 20+ χιλιομέτρων και των 9

Πρωτοδιοργανώθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο και η επιτυχία του ήταν μεγάλη, έτσι το 2ο Αρίσταρχος Skyrace στο βουνό του Χελμού, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το γραφικό ορεινό χωριό Σούβαρδο Καλαβρύτων, είναι και φέτος γεγονός και θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9.30 το πρωί.

Το περασμένο Σάββατο 20/9 ήταν η καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές και τον καθορισμό της διαδρομής που θα τρέξουν οι δρομείς του όμορφου αυτού αγώνα ορεινού τρεξίματος. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, οι λίστες συμμετεχόντων ανανεώνονται καθημερινά ενώ περιλαμβάνουν και τους αθλητές και αθλήτριες που κληρώθηκαν στο Μέτσοβο και στο Τείχιο!

Κυριακή λοιπόν 28 του Σεπτέμβρη 2014, θα βρεθούμε και φέτος στο Σούβαρδο (απέχει περίπου 9 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και είναι χτισμένο σε μία μαγευτική ελατόφυτη πλαγιά του Χελμού, πίσω από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου σε υψόμετρο 1250 μέτρων), απ’ όπου θα ξεκινήσει ο αγώνας στις 9:30 το πρωί ακριβώς, με προορισμό το τηλεσκόπιο του Αρίσταρχου (στα 2.340 μέτρα υψόμετρο) και επιστροφή στο χωριό με τα κρυστάλλινα νερά, μέσα από τις δύσκολες πίστες του Χιονοδρομικού κέντρου και τα πανέμορφα οροπέδια του Ξηρόκαμπου και της βραχνιώτικης Λουκά.

Ο αγώνας περιλαμβάνει και φέτος δύο διαδρομές, τη skyrace 20+ χιλιομέτρων που απευθύνεται στους επαγγελματίες και έμπειρους αγωνιστικά δρομείς και την trail 9 χιλιομέτρων. Δύο αλλαγές στο σχεδιασμό της διαδρομής, ήταν αποτέλεσμα των παρατηρήσεών που έγιναν.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστροφή, όπου συναντώνται η μικρή με τη μεγάλη διαδρομή – στη θέση Κακόπορτα – έφυγαν πέρυσι αρκετοί από το μονοπάτι, λόγω κεκτημένης ταχύτητας ενώ η σηματοδότηση έστριβε 90 μοίρες δεξιά. Φέτος λοιπόν θα αφήσουμε πίσω μας τον Ξηρόκαμπο λίγα μέτρα νωρίτερα – στη θέση Λαγόπιασμα (αν τον δείτε χρησιμοποιήστε το μπατόν!) – ώστε να μπούμε στο ίδιο μονοπάτι που θα μας κατεβάσει στον τελευταίο σταθμό, ευθεία, όπως διευκρινίζεται από τους διοργανωτές.

Η άλλη αλλαγή αφορά την πολυσυζητημένη πίστα Ειρήνη, τη σάρα δηλαδή που μας έφερε από την κορυφή «Αυγό» του Χελμού στο σταθμό Δ (χιονοδρομικό). Από το σταθμό Γ – όπου θα δούμε τον Αρίσταρχο στα 150 μέτρα αλλά δε θα περάσουμε μπροστά του φέτος – θα πέσουμε κατευθείαν στο ποδηλατικό μονοπάτι, με ένα downhill 2 χιλιομέτρων περίπου, που θα μας οδηγήσει στο πάνω chalet και στη συνέχεια στη βάση της Ειρήνης.

Ακόμα, για όσους δεν επιθυμούν να οδηγήσουν ή να διανυκτερεύσουν στα Καλάβρυτα από το Σάββατο (κι όμως θα περάσουμε ξανά όμορφα κάτω από τον πλάτανο το Σαββατόβραδο, όσοι βρεθούμε στο Σούβαρδο), η διοργάνωση προέβλεψε λεωφορεία από Αθήνα και Πάτρα-Αίγιο, για αυθημερόν μετάβαση και επιστροφή, με χαμηλό κόστος συμμετοχής. Τις ηλεκτρονικές φόρμες κατοχύρωσης θέσεων θα βρουν οι συμμετέχοντες στο site της διοργάνωσης aristarxostrail.blogspot.gr.

Τα ακριβή δρομολόγια και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αυτές τις μέρες. Το παράβολο συμμετοχής (20 ευρώ για τη skyrace και 12 ευρώ για την trail διαδρομή) περιλαμβάνει πλήρη διατροφική υποστήριξη στους σταθμούς της διαδρομής, μοναδικό μετάλλιο συμμετοχής, τεχνικό μπλουζάκι, δώρα χορηγών, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τοπικά προϊόντα διοργανωτών και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

Τα έπαθλα θα είναι χειροποίητα και φιλοτεχνημένα ειδικά για τον αγώνα, ενώ θα ακολουθήσει και κλήρωση δώρων, μετά τις απονομές!

Πέρυσι στην άφιξη των δρομέων υπήρχαν κατ' αρχήν ζεστό τσάι του βουνού του Χελμού με μέλι που βραζόταν σε ένα μεγάλο καζάνι αλλά και χειροποίητα γλυκίσματα, φρούτα και παραδοσιακά λουκούμια.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6946938180 (Αλέξανδρος) και 6942455643 (Νίκος).

Στον αγώνα θα υπάρχει και η απαραίτητη ιατρική κάλυψη καθώς και η συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για παν ενδεχόμενο.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports