Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

"Ζωντανό Σκάκι" θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη στα γραφικά Καλάβυτα - Θα συμμετάσχει η πρωταθλήτρια Άννα Μαρία Μπότσαρη

"Ζωντανό Σκάκι" θα πραγματοποι...

«Πιόνια» θα αποτελέσουν μαθήτριες και μαθητές ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Μία ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων – Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ)  αυτή την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 μετά τις 10.30 το πρωί σε συνεργασία με το Δημοτικό Γυμναστήριο Καλαβρύτων και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης όπως αναφέρει το σάιτ kalavrytanews.gr, θα λάβει χώρα «Ζωντανό Σκάκι» καθώς σε μία ειδική ευμεγέθη σκακιέρα γηπέδου (4 μέτρα επί 4), η επί σειρά ετών Μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στο ζατρίκιο, πολυπρωταθλήτρια Άννα Μαρία Μπότσαρη θα αντιμετωπίσει επιλεγμένη ομάδα από νεαρές και νέους σκακιστές του ΣΕΠΟΚΕ. «Πιόνια» θα αποτελέσουν μαθήτριες και μαθητές ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Γήπεδο των Καλαβρύτων.

Όπως αναφέρει το kalavrytanews.gr, πολλές μελέτες έχουν καταδείξει ότι το σκάκι αναπτύσσει την κριτική σκέψη (Fergusson, Πενσιλβάνια 1983), βελτιώνει σημαντικά την μνήμη και την λεκτική λογική (Πενσιλβάνια 1980), προωθεί τις προσωπικές αξίες και βοηθά στην επίλυση προβλημάτων ομάδας και συμπεριφοράς (Brown 1981).

Επίσης θεωρείται ότι το σκάκι βελτιώνει τις γενικές υποχρεώσεις μαθητών στο σχολείο (Christian 1981), την απόδοσή τους στα μαθήματα (Stefenson 1979) και την ευχέρειά τους στα μαθηματικά και την έκφραση (Frank, Ζαϊρ 1974),καλλιεργεί την ικανότητα καλύτερης απόδοσης στην μελέτη (Σιούαρτ Μάρκουλις, Νέα Υόρκη 1986-2013) και μπορεί να διασώσει τα παιδιά από τα ναρκωτικά και τις συμμορίες ενώ  μειώνει και τις φιλονικίες και βοηθάει στην κοινωνικότητα.

Ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) αποτελεί ένα αθλητικό σωματείο με πλούσια αγωνιστική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα.

Τέλος να αναφέρουμε πως στην διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί (αλφαβητικά, Θεοδόσης Παναγόπουλος – Χρίστος Φωτεινόπουλος – Θεόδωρος Χαλμούκης) που εμπράκτως έχουν βοηθήσει και συμβάλλει όχι μόνον στο Ζατρίκιο αλλά και στον πολιτισμό γενικότερα.

Εκπρόσωποι των Μέσων ενημέρωσης, Μαθητές και κόσμος, αναμένεται να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Η παρακολούθηση και η συμμετοχή όλων είναι ελεύθερη (δωρεάν).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View