Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος προεξήρχε στην Κυριακάτικη Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας

Πάτρα - Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Α...

Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε και στην αποτρόπαια δράση των Τζιχαντιστών

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος από την Αμφιάλη είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο Πατρινό κοινό καθώς φροντίζει να επισκέπτεται συχνά την Πάτρα για ομιλίες του μετά από προσκλήσεις που του απευθύνουν οι ιερείς ναών της περιοχής.

Κατά το παρελθόν έχει έρθει και μιλήσει για σημαντικά κοινωνικά και θεολογικά θέματα στους ιερούς ναούς του Αγίου Νικολάου, της Παντάνασσας, στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και αλλού.

Την χθεσινή Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 το πρωί ήταν πάλι εδώ στην Πάτρα και προεξήρχε της Θείας λειτουργίας το πρωί στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στην οδό Μαιζώνος όπου μάλιστα κήρυξε και τον Θείο λόγο και όπως συνηθίζει, μίλησε «έξω από τα δόντια».

Ο π. Στέφανος από την ενορία της Αγίας Βαρβάρας στην Αμφιάλη στην Αθήνα, ο οποίος έχει και πλούσιο συγγραφικό έργο, μίλησε με αφορμή την χθεσινή περικοπή του ιερού ευαγγελίου για την αμαρτία μέσα στην οποία είναι βουτηγμένος ο σύγχρονος άνθρωπος που δεν σέβεται τον Ιησού Χριστό και πως οφείλουμε στη διάρκεια του βίου μας, να αγωνιζόμαστε σηκώνοντας ο καθένας τον δικό του Σταυρό και να απαρνηθούμε την αμαρτία.

«Πολλές φορές το πνεύμα είναι πρόθυμο αλλά το σώμα και η σάρκα, είναι αδύνατη και δεν μας αφήνει», ανέφερε ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος σε άλλο σημείο του κηρύγματος του υπογράμμισε ότι ζούμε σε ένα σύγχρονο διεθνές περιβάλλον όπου κυριαρχεί η αμαρτία, η βία, ο μη σεβασμός προς το περιβάλλον και ο πόλεμος. Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στην δράση των Τζιχαντιστών που με τις αποτρόπαιες πράξεις τους επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν την ανθρωπότητα.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις