Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βενιζέλος: Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Βενιζέλος: Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντισ...

Δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών μαχητών στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ερωτηθείς σχετικά με ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για διασυνδέσεις επτά ατόμων ελληνικής καταγωγής με τζιχαντιστές.

«Η Ελλάδα μετέχει στη διεθνή κινητoποίηση κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, η Ελλάδα σέβεται και εκτελεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ στα θέματα αυτά. Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών μαχητών στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πάντως ότι η χώρα μας συμμετέχει «στη διεθνή συνεργασία ανταλλαγής πληροφοριών», καθώς, όπως είπε, «αυτό είναι ένα ζήτημα εσωτερικής ασφάλειας».

Σε ερώτηση εάν οι ελληνικές αρχές έλαβαν σχετικά στοιχεία από τη CIA ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε καμία τέτοια συγκεκριμένη ενημέρωση», αλλά όπως σημείωσε, η χώρα μας «έχει πολύ στενή συνεργασία και με την αμερικανική διοίκηση και με όλες τις συμμαχικές μας χώρες».

Ως προς τη συνάντηση που είχε με τον Μπαν Κι Μουν, στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι συζητήθηκε όλο το φάσμα των εθνικών μας θεμάτων, το Κυπριακό, το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων αλλά και τα ανοιχτά διεθνή ζητήματα.

Ειδικότερα για το Κυπριακό, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η Αθήνα στηρίζει τις πρωτουβουλίες του Κύπριου προέδρου Ν. Αναστασιάδη, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο διορισμός του νέου ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του κ. Άιντε «είναι μια πολύ καλή επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει υποβοηθητικά».

Επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη εξεύρεσης μίας λύσης που να είναι βιώσιμη, δίκαιη, σύμφωνη με το κοινοτικό κεκτημένο, αλλά και η οποία «να μπορεί να γίνει δεκτή από τον κυπριακό λαό, από τις δύο κοινότητες, μέσω δημοψηφίσματος».

Αναφορικά με την ΠΓΔΜ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει «μεγάλα και δημιουργικά βήματα» και η θέση της στο θέμα της ονομασίας είναι ξεκάθαρη. «Η εθνική θέση είναι υπέρ ενός σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά έναντι πάντων για εσωτερική και εξωτερική χρήση (erga omnes), άρα περιμένουμε από την άλλη πλευρά να κάνει αντίστοιχα βήματα καλόπιστα και παραγωγικά», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις