Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Αμφίπολη αποστομώνει την αντεθνική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο (λεγόμενο) Σκοπιανό

Η Αμφίπολη αποστομώνει την αντεθνική  στ...

Του Θανάση Νταβλούρου

Η Αμφίπολη «μιλάει» καθημερινά από μόνη της, εκπλήσσοντας  τους πάντες και αποστομώνοντας όλους όσοι εξακολουθούν να αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Είναι πια πασίδηλο ότι οι εντυπωσιακές ανακαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως από τον μεγαλοπρεπή τάφο της Αμφίπολης, πέρα από το παγκόσμιο δέος που προκαλούν, κατεδαφίζουν τα όποια έωλα επιχειρήματα των Σκοπιανών και των εν Ελλάδι υποστηρικτών τους, οι οποίοι τάχθηκαν ασμένως στο πλευρό του γειτονικού κρατιδίου, στο όνομα του δήθεν αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητάς του!

Την ώρα, λοιπόν, που όλος ο κόσμος, κυριολεκτικά,  παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τις έρευνες στην Αμφίπολη και αναμένει με μεγάλη αγωνία την κατάληξη τους, με τα εκπληκτικά ευρήματα να πιστοποιούν με τη σειρά τους, για μια ακόμη φορά, την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας, είναι χρήσιμο να αναφερθούμε στη στάση αυτών που (υποτίθεται) ευαγγελίζονται την ανεξαρτησία της γειτονικής χώρας και την απαλλαγή της από την (δήθεν) οικονομική «κατοχή» που βιώνει.

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που με αιχμή του δόρατος βουλευτές και τη Νεολαία του έσπευσε να ρίξει νερό στο μύλο της προσπάθειας των Σκοπίων και της αντίστοιχης προπαγάνδας τους με την οποία επιχειρούν να καπηλευτούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, χρησιμοποιώντας ένα όνομα για τον προσδιορισμό τους, που δεν τους ανήκει, ούτε από ιστορική αλλά ούτε και από ηθική άποψη.

Και είναι η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενη μάλιστα από βουλευτές του, που αποκάλεσε, και συνεχίζει να αποκαλεί, τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», φτάνοντας στο σημείο να σπεύσει να διαδηλώσει και στο γειτονικό κρατίδιο, υπερασπιζόμενη  εμπράκτως τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας και κατ’ επέκταση της ελληνικότητάς της!

Στη σχετική πρόσκληση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και η εξής τοποθέτηση: «Εμείς στην Ελλάδα δεν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση να “βαφτίσει” τη γειτονική χώρα»!

Από κοντά και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα των Σκοπίων «Nova Makedonija», ότι «άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη χώρα σας και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: “Μακεδονία”».

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, μιλώντας στο φερέφωνο της κρατικής προπαγάνδας των Σκοπίων, «η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη “Μακεδονία”. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα προκειμένου να καλυφθούν άλλα πράγματα που συμβαίνουν»!

Αλήθεια, τώρα που οι συνταρακτικές αποκαλύψεις στην Αμφίπολη έχουν φέρει σε προφανή αμηχανία το κρατίδιο των Σκοπίων, τι λένε οι αυτόκλητοι υποστηρικτές τους στον ΣΥΡΙΖΑ;

Και ποια είναι η σημερινή θέση του αρχηγού του κ. Αλέξη Τσίπρα για την ευθέως αντεθνική στάση του κόμματος στο συγκεκριμένο, μείζον, εθνικό θέμα;

Άραγε, θα συνεχίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζουν την άθλια και άνευ πλέον αντικρίσματος προπαγάνδα των Σκοπίων στο όνομα, όχι της ελληνικότητας της Μακεδονίας, αλλά ενός κενού περιεχομένου αριστερόστροφου (για τα μέτρα τους) αυτοπροσδιορισμού που όχι μόνο είναι ανθελληνικός, αλλά διαστρεβλώνει και την ίδια την ιστορία, αυτή καθαυτή;  Κάθε απάντηση δεκτή.

Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω και μια έκκληση στον σεβαστό επιστημονικό τομέα των αρχαιολόγων, τονίζοντας ότι έριδες και προσωπικές πικρίες ή αντιπαραθέσεις τους δεν έχουν (και δεν πρέπει να έχουν) θέση στη μεγάλη ανακάλυψη της Αμφίπολης.

Ας αφήσουμε την έρευνα και την ίδια την Αμφίπολη να συνεχίσει να «μιλάει» από μόνη της, αφηγούμενη το μεγαλείο της Μακεδονίας μας και της ελληνικής ιστορίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις