Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καλάβρυτα: Με επιτυχία, έληξαν οι τριήμερες εργασίες της ολομέλειας των 63 Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Καλάβρυτα: Με επιτυχία, έληξαν  οι τριήμ...

Η εναρκτήρια τελετή της συνεδρίασης της ολομέλειας έγινε την Παρασκευή και ξεκίνησε με την ομιλία – καλωσόρισμα του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά

Με επιτυχία, έληξαν, σήμερα, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, οι τριήμερες εργασίες της ολομέλειας των 63 Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, που διεξήχθησαν από την Παρασκευή, στα Καλάβρυτα, στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Νεότητας ,το “ΟΡΑΜΑ”, κοντά στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.

Τις εργασίες της ολομέλειας παρακολούθησε την Παρασκευή και το Σάββατο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος – Συντονιστής της Ενιαίας Αρχής κατά της Διαφθοράς και πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες, άλλοι επίσημοι και πολλοί δικηγόροι.

Η εναρκτήρια τελετή της συνεδρίασης της ολομέλειας έγινε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε με την ομιλία – καλωσόρισμα του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορούν τα Καλάβρυτα (φημολογία για κατάργηση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων κ.α.) και τους χαιρετισμούς, του ηγουμένου της Μονής Αγίας Λαύρας, των βουλευτών Αχαΐας Β. Χατζηλάμπρου και Ν. Τσούκαλη, του Προέδρου – Συντονιστή της Ενιαίας Αρχής κατά της Διαφθοράς και πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων Ανδρέα Οικονόμου και του Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Προέδρου της ολομέλειας Βασίλη Αλεξανδρή.

Στην τελετή έναρξης, αυτή, παραβρέθηκαν, επίσης, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, οι βουλευτές του νομού Βασίλης Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ), οι Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρόδης, Αναστάσιος Κανελλόπουλος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργου Διδασκάλου, κ. Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, οι Δικαστικές Αρχές των Καλαβρύτων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Δήμος Κοντογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι και Βοηθοί Δημάρχου Καλαβρύτων Δημήτριος Χουλιάρας, Βασίλης Καρράς, Νίκος Μαγκαφάς, Στέλλα Πανουτσακοπούλου, Ανδριάνα Πεντζιά, ο γνωστός ποινικολόγος, δικηγόρος, Αντώνης Βγόντζας και πολλοί άλλοι επίσημοι και δικηγόροι.

Με τις τοποθετήσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ Αθανασίου, ξεκαθάρισε ότι δεν καταργείται το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων και ότι θα ενισχυθεί με προσωπικό και αναφέρθηκε επίσης, στα ειδικότερα θέματα που απασχόλησαν την ολομέλεια (τροποποίηση κωδίκων κ.α.) επισημαίνοντας και εξαίροντας τη διοργάνωση της ολομέλειας, που έγινε στον ιστορικό και μαρτυρικό τόπο των Καλαβρύτων.

Οι σύνεδροι – Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας που μίλησαν, εκτός από την τοποθέτησή τους για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όλοι τους τόνιζαν και επεσήμαιναν τα δύο (2) χαρακτηριστικά αυτής της ολομέλειας:

α) ότι, ήταν η πρώτη ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, που έγινε σε μια τόσο μικρή, αλλά, ιστορική και φιλόξενη πόλη, όπως τα Καλάβρυτα, εξαίροντας τις υποδομές που διαθέτει η περιοχή για την άψογη διοργάνωση τέτοιων συνεδρίων και β) ότι, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου παρέμεινε και την Παρασκευή και ολόκληρο το Σάββατο και άκουσε τις τοποθετήσεις των προέδρων, έλαβε υπόψη του τις επισημάνσεις τους και έδωσε απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν.

Παράλληλα, με τις κατ’ εξοχήν εργασίες της ολομέλειας στο συνεδριακό κέντρο και χώρο του ΟΡΑΜΑΤΟΣ, διοργανώθηκαν και επισκέψεις και ξεναγήσεις των συνέδρων και των επισήμων στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, στον Τόπο Θυσίας και στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Κατά την επίσκεψη και ξενάγηση στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας από τον ηγούμενο αυτής π. Ευσέβιο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, επεσήμανε την αξία, την προσφορά και το συμβολισμό της Ιεράς Μονής για ολόκληρο τον Ελληνισμό, εκθειάζοντας ιδιαίτερα, τα μοναδικά θρησκευτικά και εθνικά κειμήλια που διαθέτει, με πρώτο αυτών, το ιερό λάβαρο του Αγώνα και αναφερόμενος, στο δέος που αισθάνεται ο κάθε επισκέπτης και προσκυνητής της Μονής.

Ιδιαίτερη αίσθηση, προκάλεσε, το μουσικό μέρος των εκδηλώσεων, όπου, εκτός από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του πανηγυριού, το βράδυ του Σαββάτου, ο δικηγόρος Πατρών Ανδρέας Κότσιφας και η σοπράνο Αλεξία, παρουσίασαν, αριστοτεχνικά, στο εξαιρετικό πιάνο που διαθέτει ο Δήμος Καλαβρύτων, υπέροχες και μελωδικές συνθέσεις και απέσπασαν τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των συνέδρων.

Κλείνοντας τις εργασίες της ολομέλειας ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της ολομέλειας κ. Βασίλης Αλεξανδρής, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων κ. Ανδρέα Οικονόμου για την υποδειγματική διοργάνωση και την πολύ καλή φιλοξενία της ολομέλειας.

Επισυνάπτεται, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από τις εργασίες και τις εκδηλώσεις της ολομέλειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις