Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι G20 θέλουν τον Πούτιν

Οι G20 θέλουν τον Πούτιν

Aναγκαία η συνέχιση της επικοινωνίας και συνεργασίας με τη Ρωσία

Υπέρ της παρουσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G20, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Αυστραλία, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας. Όπως δήλωσε ο Τζο Χόκεϊ κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ομάδας των αναπτυσσόμενων χωρών, η πλειοψηφία των μελών συμφωνεί πως είναι αναγκαία η συνέχιση της επικοινωνίας και συνεργασίας με τη Ρωσία, παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις που υπάρχουν.

«Διαπραγματευτήκαμε με αρκετές χώρες και το εμφατικό συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι ασφαλώς και πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να παραβρεθεί στη σύνοδο κορυφής», είπε χαρακτηριστικά ο Χόκεϊ. Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της G7 έχουν ταχθεί υπέρ της επ' αόριστον «αποβολής» της Ρωσίας από τους κόλπους των ανεπτυγμένων οικονομιών, με δικαιολογία τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη στάση της Μόσχας.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, μιλώντας στην ίδια σύνοδο, κάλεσε την ευρωζώνη και την Ιαπωνία να κάνουν περισσότερα για να τονώσουν την παγκόσμια ανάπτυξη. Ωστόσο, Γερμανός αντιπρόσωπος απάντησε ότι το χρέος πολλών χωρών είναι τόσο υψηλό ώστε να καθίσταται απαγορευτικό για την τόνωση των επενδύσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις