Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην «Προσευχή» το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Δράμας

Στην «Προσευχή» το μεγάλο βραβείο του Φε...

Μια ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου

Η ταινία «Προσευχή» του Θανάση Νεοφώτιστου, που αναφέρεται στο σχολικό εκφοβισμό, κέρδισε το μεγάλο βραβείο του 37ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών της Δράμας, το οποίο έφτασε στο τέλος του.

Με ένα μαραθώνιο προβολών με 38 ταινίες στο ελληνικό διαγωνιστικό και 58 στο διεθνές του πρόγραμμα, αφιερώματα και λογοτεχνικά αίθρια, η Δράμα για μια εβδομάδα μεταμορφώθηκε σε ένα σημείο συνάντησης νέων δημιουργών από όλο τον κόσμο.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, σε ειδική τελετή που διήρκησε τρεις ώρες.

Συγκεκριμένα, στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα η Επιτροπή (αποτελούμενη από τους Γιώργο Τσεμπερόπουλο, Δημήτρη Αθανίτη, Κατερίνα Μαραγκουδάκη και Γιάννη Σακαρίδη) αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει με τον «Χρυσό Διόνυσο», τον Θανάση Νεοφώτιστο για την ταινία του «Προσευχή». Ένα νέο σκηνοθέτη σπουδαστικής ταινίας, ο οποίος αξιοποίησε «αποτελεσματικά την φωτογραφία, τον ήχο και το μοντάζ, σε ένα σφιχτό σύνολο, με ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας καθημερινά».

«Η διάκριση αυτή είναι μία επιβεβαίωση που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να δημιουργώ», ανέφερε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Θανάσης Νεοφώτιστος, το οποίο αφιέρωσε στους συνεργάτες του που τον βοήθησαν και τον στήριξαν στην υλοποίηση της ταινίας.

Ο «Αργυρός Διόνυσος» απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Σαμαρά για το φιλμ «Τρεις αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις» , μια «γοητευτική ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες και αισθητική, η οποία με χιούμορ και παράλογες ανατροπές, μας ταξιδεύει από την απώλεια στην εύρεση και πάλι πίσω».

Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο δήλωσε πως «το κράτος είναι εχθρικό απέναντι στο ελληνικό σινεμά» και πρόσθεσε πως αν και πιστεύει πως δεν θα αλλάξει τίποτα, καλό είναι να γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture