Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στον δήμαρχο μέλη της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ

Πάτρα: Στον δήμαρχο μέλη της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ

Με αφορμή εκδηλώσεις για το περιβάλλον

Στελέχη της Εταιρείας Κοινωνικής δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr η οποία συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση που διοργανώνει η People Climate March, για τις 20-21 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη διεθνή διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

"Η διάσκεψη που συγκαλείται από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ στις 23 Σεπτεμβρίου με στόχο τη λήψη αποφάσεων οι οποίες θα σηματοδοτούν την άσκηση πολιτικών με στόχο την αντιστροφή της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη και των δραματικών επιπτώσεων αυτής στην οικονομία, τη γεωργική παραγωγή, την ασφάλεια τροφίμων, την αλιεία, τις υποδομές, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Κεντρικός στόχος της κινητοποίησης των πολιτών (Παγκόσμια Πορεία των Λαών για το Κλίμα) είναι να καταλάβουν εκείνοι που ευθύνονται με τις αποφάσεις τους για την κλιματική αλλαγή, αλλά και όσοι πολίτες επιμένουν να αμφισβητούν τους επιστήμονες και να αδιαφορούν, ότι ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα που έχει εμφανιστεί ποτέ.

Τα στελέχη της Κοινο_Τοπίας Λουκάς Γεωργίου και Ελένη Δημοπούλου παρέδωσαν στο Δήμαρχο Πατρέων το παρακάτω κείμενο–ψήφισμα προτρέποντάς τον ο Δήμος της Πάτρας να συμβάλει στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αρχίσει να επιταχύνεται ανεξέλεγκτα, βάζοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή μας ως είδος κι όλα όσα αγαπάμε.

Σας ζητάμε να κρατήσετε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω απ’ το εξωφρενικά επικίνδυνο όριο των 2 βαθμών Κελσίου, μειώνοντας σταδιακά τη ρύπανση του διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν.

Για να το καταφέρετε, θα πρέπει να προβείτε επειγόντως σε ρεαλιστικές συμφωνίες σε παγκόσμιο, εθνικό και τοπικό επίπεδο, ώστε οι κοινωνίες μας κι οι οικονομίες μας να μεταβούν γρήγορα σε μια φάση όπου θα τροφοδοτούνται με 100% καθαρή ενέργεια μέχρι το 2050.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε συνδυασμό με την Εξοικονόμηση Ενέργειας, αποτελούν τη μόνη αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση των καταστροφικών κλιματικών αλλαγών και τη διασφάλιση μιας πραγματικής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Αυτό πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο και στήριξη προς τους πιο ευάλωτους από εμάς. Αξίζει να σώσουμε τον πλανήτη που ζούμε και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δράσουμε.

Για να αλλάξουμε όμως τα πάντα, χρειαζόμαστε τους πάντες. Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας. Το ψήφισμα μπορεί να το προσυπογράψει κάποιος στο διαδικτυακό ιστότοπο https://secure.avaaz.org

Παράλληλα μέλη της Κοινο_Τοπίας θα συμμετάσχουν την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στις 7μμ στην κινητοποίηση ενεργών πολιτών της Πάτρας για τις κλιματικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Β. Γεωργίου Α΄

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις