Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κατά της Αστυνομίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κατά της Αστυνομίας

Για τα γεγονότα στην πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα

Τη στάση της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της αντιφαστικής πορείας που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Πάτρα, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας ήταν αναίτια.

Η ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης έχει ως εξής:

«ΓΙΑ μία ακόμη φορά, οι ειδικές δυνάμεις καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας χτύπησαν αναίτια τους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά στην πορεία που είχε διοργανωθεί την Πέμπτη το βράδυ, στην Πάτρα, από εργατικά σωματεία και φορείς, στην επέτειο ενός χρόνου από την στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα τραγουδιστή Παύλου Φύσσα, από μέλη της δολοφονικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στόχος των δυνάμεων καταστολής της ΕΛΑΣ ήταν να πληγεί το αντιφασιστικό φρόνημα του Πατραϊκού λαού, να διαλύσουν την πορεία και να προκαλέσουν φόβο στους πολίτες που θα θελήσουν να μετάσχουν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

¨Ετσι εξηγείται και η ΑΝΑΙΤΙΑ επίθεση που δέχθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία και μάλιστα έξω από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Κορίνθου, με συνέπεια αρκετοί από αυτούς να υποστούν αναπνευστικά προβλήματα και να χρειαστούν άμεση ιατρική βοήθεια.

Η πορεία ωστόσο ολοκληρώθηκε, παρά το γεγονός ότι έπνιξαν την Πάτρα για μιά ακόμη φορά στα χημικά που εγκυμονούν κινδύνους υγείας αλλά και κίνδυνο ζωής για τους ανυποψίαστους πολίτες. Αυτόν τον σοβαρό κίνδυνο ΔΕΝ τον διαισθάνονται ούτε οι εντολείς αξιωματικοί, ούτε οι εντολοδόχοι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ που θεωρούν από θέση εξουσίας, ότι μπορούν να βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αυτή η στάση της τοπικής ηγεσίας και των αξιωματικών αλλά και των αστυνομικών της ΕΛΑΣ, είναι ευθυγραμμισμένη με την γενικότερη πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ που θέλει τον λαό μας υποταγμένο στις δικές της πολιτικές και βορά στις ορέξεις των ''συμμάχων'' τους της Χρυσής Αυγής που και μηχανισμοί εντός της ΕΛΑΣ καλύπτουν.

Ταυτόχρονα πρέπει να καταγγελθούν και οι αναίτιες συλλήψεις ανυποψίαστων πολιτών που έκανε η Ασφάλεια Πάτρας έξω από τον όγκο της πορείας και μετά το τέλος της, στην διασταύρωση των οδών Κανακάρη και Γεροκωστοπούλου, με αστείες προσχηματικές δικαιολογίες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήσαν και μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που ανεξάρτητα αν αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, εκείνο που έχει σημασία είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών της ασφάλειας προς τους συλληφθέντες.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας καταγγέλλει τα γεγονότα και την συμπεριφορά των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ. Αντιπροσωπεία του κόμματος μας, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των συλληφθέντων, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην αστυνομική διεύθυνση και στην ασφάλεια Πάτρας με επικεφαλής τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Χατζηλάμπρου καθώς και νομικούς του κόμματος, επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες που έχει η ηγεσία της ΕΛΑΣ για την αναίτια χρήση των επικίνδυνων χημικών σε βάρος των διαδηλωτών-πολιτών καθώς και για τις αδικαιολόγητες συλλήψεις νέων που έγιναν έξω από τον όγκο και μετά το τέλος της πορείας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις