Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Φορολογική «αμνηστία» για όλους σχεδιάζει η κυβέρνηση

Φορολογική «αμνηστία» για όλους σχεδιάζε...

Εάν όμως την εγκρίνει η Τρόικα

Φορολογική αμνηστία σε όλους προσφέρει το σχέδιο τελευταίας ευκαιρίας που εξετάζει η κυβέρνηση με στόχο να φέρει πίσω χρήματα από τράπεζες τους εξωτερικού, θυρίδες και... σεντούκια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα Σαββατοκύριακο το σχέδιο προβλέπει μια περαίωση μαμούθ που θα δίνει άφεση φορολογιικών αμαρτιών με αντάλλαγμα τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες με εφάπαξ φόρο 15% ή πενταετής επένδυση με φορολόγηση κεφαλαίου 7,5%.

Με 15% φόρου το κέρδος για το ελληνικό δημόσιο είναι 15 δισ. Ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Στο ερώτημα γιατί θα το έκαναν οι Ελληνες με αφορολόγητο χρήμα αφού στο παρελθόν δεν «τσίμπησαν» σε συντελεστές 3%,5% και 8%, η απάντηση κατά τους εισηγητές του μέτρου στο υπουργείο Οικονομικών που επικαλείται το ρεπορτάζ είναι η εξής:

«Σήμερα μπορούμε να τους ξεσκεπάσουμε. Μπορεί οι διαδικασίες να προχωρούν με αργούς ρυθμούς όποιος εντοπιστεί όμως-και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός μπορεί να χάσει έως και το 80% των κρυμμένων κεφαλαίων από φόρους και πρόστιμα».

Προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου είναι η έγκριση της Τρόικας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά