Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανοιχτό για αιτήσεις το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τα ελαιοτριβεία ύψους 100 εκ. ευρώ - Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται

Ανοιχτό για αιτήσεις το ευρωπαϊκό πρόγρα...

Δήλωση για την τιμή της σταφίδας από το βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Γ. Κοντογιάννη

Ανοιχτή προς συμμετοχή παραμένει η 3η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις Δράσεις που αφορούν στα ελαιοτριβεία και στις μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου στο πλαίσιο του Μέτρου 123A «Αύξηση της αξίας των Γεωργικών Προϊόντων» του Άξονα 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας  (ΠΑΑ) 2007-2013, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Ο Βουλευτής Ηλείας και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης ενημερώθηκε αναλυτικά για το παραπάνω πρόγραμμα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Καρασμάνη.  Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλείος Βουλευτής είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα μέτρα που είναι αναγκαίο να ληφθούν για την στήριξη της παραγωγής ελαιολάδου και τη λειτουργία των ελαιοτριβείων, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για τη δημιουργία βάσεων ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Οι Δράσεις που αφορούν στα ελαιοτριβεία και στις μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου είναι οι εξής;

ΔΡΑΣΗ 7.1:

α) Εκσυγχρονισμός, με ή χωρίς μετεγκατάσταση ελαιοτριβείων χωρίς αύξηση της δυναμικότητας, με προτεραιότητα σε αυτά που επεξεργάζονται βιολογική πρώτη ύλη.

β) Συγχωνεύσεις ελαιοτριβείων με δυναμικότητα ανάλογη των συγχωνευθέντων.

γ) Ιδρύσεις ελαιοτριβείων αποκλειστικά και μόνο σε ορεινές ή νησιώτικες περιοχές από βιολογική πρώτη ύλη.

ΔΡΑΣΗ 7.2: Εκσυχρονισμός-επέκταση με ή χωρίς μετεγκατάσταση τυποιητηρίων-συσκευαστηρίων ελαιολάδου

ΔΡΑΣΗ 7.3: Ιδρύσεις-επεκτάσεις τυποιητηρίων ελαιολάδου για την παραγωγή επώνυμων ποιοτικών, εμπορεύσιμων συσκευασιών, με στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος.

ΔΡΑΣΗ 7.4: Εκσυγχρονισμός-επέκταση με ή χωρίς μετεγκατάσταση ραφιναριών ελαιολάδου.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2003/361/ Ε.Κ καθώς και επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερο από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, δικαιούχοι αιτήσεων ενίσχυσης είναι ατομικές επιχειρήσεις και ΝΠΙΔ. Για την υλοποίηση των επενδύσεων προκαλείται Δημόσια Δαπάνη ύψους 319.768.529 ευρώ…

…Επί του παρόντος έχουν προκηρυχτεί τρεις Προκλήσεις του μέτρου. Η 3η Πρόκληση ενδιαφέροντος ύψους Δημόσιας Δαπάνης 100.000.000 ευρώ είναι ανοιχτή με διάρκεια ισχύος από την 30η/12/2013 μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πιστώσεων, η οποία είναι επί του παρόντος ενεργή».

Τιμή σταφίδας

•    Ερωτηθείς σχετικά με την τιμή της σταφίδας που ανακοίνωσε η ΣΚΟΣ ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε τα ακόλουθα: «Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, όπου η παγκόσμια οικονομία και το εμπόριο κλονίζονται, με περιορισμένη ρευστότητα και έντονο ανταγωνισμό, θεωρώ ότι η τιμή 1,10 ευρώ το κιλό που πέτυχε η ΣΚΟΣ και ο Πρόεδρός της και Πρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας Γεράσιμος Καλλιμώρος διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα των αγροτών. Φυσικά βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών ώστε να διαμορφώσουμε ακόμα πιο ευνοϊκές συνθήκες στο μέλλον και με κοινούς αγώνες να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις