Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση της Βουλευτή Μαρίας Κανελοπούλου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Συνάντηση της Βουλευτή Μαρίας Κανελοπούλ...

Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις πολιτιστικές υποδομές

H Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας, με την Αντίσταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδας, κ. Ευάγγελο Κατσακούλη, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα. Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις πολιτιστικές υποδομές και δράσεις της περιοχής μας.

Με αφορμή την συνάντηση η Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου προέβη στην  ακόλουθη δήλωση:

“Συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε υπόψιν του μια σειρά ζητημάτων που μας απασχολούν, και αφορούν θέματα Πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας αλλά και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα.

Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και Αγρινίου. Ιδιαίτερα για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, του οποίου τις δράσεις παρακολουθούμε συστηματικά, επισημάναμε την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση, ούτως ώστε να διευρύνει τις δράσεις του εντός και εκτός Αχαΐας, μιας και από καλλιτεχνικής άποψης έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί σε έναν τόσο αναβαθμισμένο ρόλο. Η ανάγκη για επιπλέον στήριξη προκύπτει δεδομένου ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας έχει ιδρύσει δραματική σχολή, επιτρέποντας έτσι σε πατρινούς καλλιτέχνες να σπουδάζουν θέατρο στον τόπο καταγωγής τους.

Επαναφέραμε το ζήτημα της οικονομικής δυσπραγίας του Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους και επανήλθαμε στις εγκεκριμένες από την Περιφέρεια δαπάνες για την διοργάνωση του 2012, οι οποίες ακόμη δεν έχουν καταβληθεί, για γραφειοκρατικούς λόγους.

Τονίσαμε την σημασία της διάνοιξης της οδού που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, ώστε να μπορεί να καταστεί ο χώρος επισκέψιμος τόσο από τουρίστες όσο και από τους πολίτες της Πάτρας. Πρόκειται για ένα χώρο μεγάλης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας που δυστυχώς μένει αναξιοποίητος, στη σκιά του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Αναδείξαμε την σημασία του Καρναβαλιού της Πάτρας για την τοπική οικονομία και καταθέσαμε προτάσεις για την αναβάθμισή του.

Ο Πολιτισμός δεν αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς μία ιδεολογικού χαρακτήρα προτεραιότητα. Μαζί με την αναβάθμιση της Παιδείας, αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την ανάσχεση της πολιτισμικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία μας, η οποία επιδεινώνεται εξαιτίας των καταστροφικών πολιτικών. Επιπλέον όμως, αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο δεν πρέπει να υποτιμάται.

Για το λόγο αυτό τονίσαμε στον Περιφερειάρχη πως η στήριξη και η ενίσχυση θεσμών, φορέων και συλλογικοτήτων που παράγουν πολιτιστικό έργο, πρέπει και μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι απαραίτητα με μεγάλη οικονομική ενίσχυση, αλλά και με διάφορους άλλους τρόπους. Η πολιτική για τον πολιτισμό δεν είναι μόνο ζήτημα έγκρισης επιχορηγήσεων και κονδυλίων, όπως εσφαλμένα πολλοί νομίζουν. Είναι ζήτημα βούλησης. Μία Περιφέρεια που ιεραρχεί τον πολιτισμό ψηλά στις προτεραιότητές της, μπορεί, με θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, να δώσει ώθηση και να αναδείξει την πολιτιστική παραγωγή.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Αποσπάσαμε καλή διάθεση, όχι όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Αναδείχτηκε επιπλέον ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, ο Καλλικράτης λειτουργεί ως εμπόδιο για την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα ζητήματα αυτά συνεχίζουμε να τα παρακολουθούμε στενά, επικροτώντας κάθε θετικό βήμα και επισημαίνοντας λάθη και παραλείψεις.”

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις