Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών είναι εδώ και συνεχίζει τις δράσεις της

Πάτρα: Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών είν...

Μετά απο την παύση λόγω των δημοτικών εκλογών

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών είναι εδώ!

Διευκρινίζουμε εξαρχής τα εξής:

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, δεν έπαψε να υπάρχει, δεν σταμάτησε να ασχολείται με το θέμα για το οποίο συγκροτήθηκε, δηλαδή την άμεση απόδοση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο Πατρέων, όπως επανειλημμένες δεσμεύσεις και γραπτές συμφωνίες προβλέπουν.

Η διαφορετική πολιτική επιλογή των στελεχών της Πρωτοβουλίας στις Δημοτικές Εκλογές, δεν θέλαμε να δείξει σε φίλους ή εχθρούς, ότι εμφιλοχωρούσε η οποιαδήποτε ψηφοθηρική αντιμετώπιση ή εκμετάλλευση ενός κοινής αποδοχής προβλήματος της πόλης. Όσες δε πραγματικές διαφορές υπήρξαν στον προεκλογικό αγώνα, δεν περιλαμβάνουν, δεν περιέλαβαν ποτέ, το θέμα του θαλασσίου μετώπου.

Είμαστε λοιπόν πάλι εδώ, είμαστε πάλι μαζί, για να κάνουμε τα ίδια και περισσότερα, για να κάνουμε περισσότερα με πιο πολλούς, χωρίς ποτέ να προσχωρήσουμε στην λογική των ανταλλαγμάτων, με στόχο την οριστική νίκη!

Είναι φυσικό να έχουν στο 5μηνο που παρήλθε σημειωθεί αρκετές, αρνητικές κατά κύριο λόγο εξελίξεις στην συνολική κυβερνητική αντιμετώπιση του προβλήματος. Τις επισημαίνουμε:

Προώθηση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων σημαντικών τμημάτων της δημόσιας περιουσίας παντού αλλά και στην πόλη μας.

Το «πλιάτσικο» του ΟΛΠΑ, επί του παραχωρημένου θαλασσίου μετώπου συνεχίστηκε αμείωτο τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι χαρακτηριστική η απόφαση για την είσπραξη τελών ελλιμενισμού, την οποία επικαλείται και ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς, στην μαρίνα. Δηλαδή, η προσπάθεια αφαίρεσης κεκτημένων, πραγματοποιείται συνεχώς, με κραυγαλέα την υποστήριξη των ίδιων δυνάμεων και με τον ίδιο ασύστολο τρόπο.

Το ΤΑΙΠΕΔ, συντάσσει και δημοσιεύει διακηρύξεις, για την διάθεση φιλέτων σε Έλληνες και ξένους «επενδυτές».

Στην πόλη από τις εκλογές, προέκυψε ένα εντελώς καινούριο Δημοτικό τοπίο. Η Δημοτική πλειοψηφία, ούτως ή άλλως, από την κοινή γνώμη έχει την απαραίτητη πίστωση χρόνου, για να παρουσιάσει τις προτεραιότητες και τις προτάσεις της στα επί μέρους θέματα. Εμείς αυτό που θέλουμε να τονίσουμε, είναι ότι το θαλάσσιο μέτωπο, όπως και η Σιδηροδρομική Γραμμή, είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας και πρέπει να επανατεθούν στην ατζέντα των άμεσων δράσεων. Θα συζητήσουμε με τον κ. Δήμαρχο, επίσης με την κυρία Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Και θα επανέλθουμε συντομότατα με προτάσεις αναλυτικών δράσεων που πρέπει να γίνουν αποφάσεις των πολιτικών οργάνων της πόλης.

Ότι μας ανήκει, δεν το παζαρεύουμε, δεν το εκχωρούμε!

Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών

Δημήτρης Αϊβαλής

Δημήτρης Αλεξίου

Γιάννης Πανταζόπουλος

Χρήστος Πατούχας

Νίκος Τζανάκος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις