Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία ακόμα Κόπολα, η εγγονή του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ, ασχολείται με το σινεμά - "Palo Alto", το σκηνοθετικό της ντεμπούτο

Μία ακόμα Κόπολα, η εγγονή του σκηνοθέτη...

Θα προβληθεί 21/9 στις φετινές "Νύχτες Πρεμιέρας" στην Αθήνα και από 25/9 κανονικά στις αίθουσες της Ελλάδας

H νεότερη της ταλαντούχας καλλιτεχνικής δυναστείας των Κόπολα, η 27χρονη Τζία Κόπολα, εγγονή του σπουδαίου και πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα και κόρη του αδικοχαμένου γιου του, Τζιαν-Κάρλο, επέλεξε για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με τίτλο «Palo Alto», να μεταφέρει στο σινεμά μια συλλογή διηγημάτων του Χολυγουντιανού ηθοποιού Τζέιμς Φράνκο.

Η εφηβική λαγνεία της παρθένας κεντρικής ηρωίδας δοκιμάζει τις αντοχές ενός συμμαθητή της κι ενός μεγαλύτερου άνδρα. Η αυτοκαταστροφή θα κρίνει την τελική έκβαση.

Πρωταγωνιστούν στο φιλμ που μάλιστα θα προβληθεί σε αβάντ πρεμιέρ στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 22.15 στην αίθουσα Odeon Όπερα 1 στην οδό Ακαδημίας, οι Έμα Ρόμπερτς, Τζέιμς Φράνκο και Βαλ Κίλμερ. Το φιλμ έχει ήδη προβληθεί ως επίσημη συμμετοχή στα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ Βενετίας, Τορόντο, Τελουράιντ - Telluride, της Tribeca στη Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Βοστόνης.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Odeon, πρόκειται για μία προκλητική κινηματογραφική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τα τολμηρά σκαμπανεβάσματα μιας γενιάς που δεν φοβάται να ζήσει τη ζωή της στα άκρα. Το σενάριο είναι βασισμένο στην ανεξάντλητη φαντασία του, υποψήφιου για Όσκαρ και βραβευμένου με Χρυσή Σφαίρα, Τζέιμς Φράνκο (η ερμηνεία του στο φιλμ «127 Ώρες» του Ντάνι Μπόιλ ήταν συγκλονιστική) και στην απαράμιλλης ευαισθησίας σκηνοθετική αισθητική της Τζία Κόπολα.

Η ντροπαλή κι ευαίσθητη Έιπριλ (Έμα Ρόμπερτς), αγνή κι ανυποψίαστη στη μεθυστική της νιότη, σβήνει τη δίψα της για ζωή μέσα από την απαγορευμένη σχέση με τον προπονητή ποδοσφαίρου της ομάδας της (Τζέιμς Φράνκο). Την ίδια στιγμή ο εσωστρεφής καλλιτέχνης Τέντι (Τζακ Κίλμερ), που τρέφει ένα φλογερό αλλά ανομολόγητο πάθος για την Έιπριλ, δοκιμάζει παρέα με τον καλύτερό του φίλο, Φρέντ (Νατ Γουλφ), τα όρια μιας ζωής που δείχνει έτοιμη να συνθλίψει όποιον την κοιτάξει κατάματα. Νεανική λαγνεία, εγωισμοί, αδυναμίες και ιδιαίτερες μελωδίες, συνθέτουν ένα σύμπαν πάντα έτοιμο να στροβιλιστεί με μανία προς το άγνωστο.

Όλα ξεκίνησαν για την παραγωγή του συγκεκριμένου φιλμ πριν από λίγα χρόνια, όταν η νεαρή σκηνοθέτιδα γνώρισε τον Τζέιμς Φράνκο σε ένα πάρτι στο Λος Άντζελες. Μεταξύ τους ξεκίνησε μια τακτική ηλεκτρονική επικοινωνία στην οποία η νεαρή Κόπολα μοιράστηκε με τον Φράνκο, κατόπιν δικής του παρότρυνσης, κάποιες από τις φωτογραφίες που έβγαζε ως φοιτήτρια.

Λίγους μήνες αργότερα, ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός του Χόλιγουντ αποφάσισε να εκθέσει ορισμένες από τις φωτογραφίες της σε μια μικρή γκαλερί του Λος Άντζελες. Εντυπωσιασμένος από τη μοναδική της ευαισθησία, άρχισε να συζητά μαζί της την προοπτική της δημιουργίας μιας ταινίας, βασισμένης στην προσωπική του σειρά διηγημάτων με τίτλο «Palo Alto» - σε παραγωγή της εταιρείας του, Rabbit Bandini.

«Είχε περάσει πραγματικά πολύς καιρός από την τελευταία φορά που διάβασα κάτι ελκυστικό ή τουλάχιστον ρεαλιστικό, σχετικά με την εφηβεία,» παραδέχεται η Κόπολα για την αρχική αντίδραση που είχε, όταν πρωτοδιάβασε τις ιστορίες του Τζέιμς Φράνκο οι οποίες εκδόθηκαν το 2010 από τις περίφημες εκδόσεις Σκρίμπνερ. «Οι εναλλακτικές εφηβικές φωνές του Palo Alto έμοιαζαν αληθινές και απόλυτα ειλικρινείς, μεταφέροντας την ανεμελιά αλλά και την ευάλωτη φύση της εφηβικής ζωής, μέσα από αστείες συζητήσεις, φορτισμένα πάθη και ανόητα λάθη».

Ο Φράνκο οραματίστηκε μια κινηματογραφική εκδοχή του Πάλο Άλτο που θα κοίταζε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των εφήβων, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την πλήξη, όσο και τον υπέρμετρο ενθουσιασμό που χαρακτηρίζει την τυπική εφηβική εμπειρία. Διέκρινε κάποιες από αυτές τις τάσεις στη φωτογραφία της Τζία: «Έχει τον τρόπο να κοιτάζει τα παιδιά μέσα από το πρίσμα του φανταστικού», αναφέρει ο Φράνκο.

«Πρόκειται για μια πολύ άνετη και απροσποίητη οπτική την οποία μοιράζεται η Τζία με τη θεία της, τη Σοφία Κόπολα. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να βλέπει κανείς τον ανθρώπινο κόσμο των νέων. Μια οπτική η οποία χαρίζει, σ’ αυτόν τον ούτως ή άλλως βαρετό κόσμο, μια λάμψη από τα όνειρα».

Ο 19χρονος Τζακ Κίλμερ έχει γεννηθεί στο Νέο Μεξικό. Μεγάλωσε στο Λος Άντζελες και σπούδασε μουσική και καλές τέχνες ενώ είναι γιος του σπουδαίου ηθοποιού Βαλ Κίλμερ (The Doors, Heat, Top Gun) και της Τζόαν Γουέιλι (The Borgias, Willow, Scandal) και κάνει εδώ το υποκριτικό του ντεμπούτο υποδυόμενος τον πρωταγωνιστή Τέντι.

Όσο για τον Νατ Γουλφ, με τρεις εξαιρετικές και πολυσυζητημένες ερμηνείες μέσα στο 2014, αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο "καυτά" νέα κινηματογραφικά πρόσωπα της χρονιάς. Η πλέον αξιομνημόνευτη ερμηνεία του, που τον έκανε ευρύτερα γνωστό στο κοινό και τον πρόσεξαν οι κριτικοί, ήταν με τον ρόλο του τυφλού εφήβου που παλεύει με τον καρκίνο, στην παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία του περασμένου καλοκαιριού, «Το Λάθος Αστέρι», διανομής Odeon.

Η ερμηνεία του επίσης στο «Stuck In Love» με τη Λίλι Κόλινς δίπλα στους Γκρέγκ Κίνιαρ και Τζένιφερ Κόνελι τον είχε κατατάξει στα ανερχόμενα πρόσωπα της χρονιάς για το 2012, σύμφωνα με το διάσημο site κινηματογραφικού περιεχομένου IndieWire.

Εκτός από ηθοποιός, είναι επίσης και καταξιωμένος μουσικός, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής. Ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη με την ηθοποιό μητέρα του Πόλυ Ντρέιπερ και τον τζαζ-πιανίστα πατέρα του Μάικλ Γούλφ.

Η Έμα Ρόμπερτς έχει ήδη παίξει πλάι σε πολύ γνωστά ονόματα του παγκόσμιου σινεμά, όπως οι Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Σουντέικις («We’ re the Millers»), Τζον Κιούζακ («Empire State»), Νιβ Κάμπελ, Κόρτνι Κοξ, Ντέιβιντ Αρκέτ («Scream»), Ζακ Γαλιφιανάκης, Βαιόλα Ντέιβις («It’s Kind of a Funny Story»), Κίφερ Σάδερλαντ, 50 Cent («Twelve»), Εντ Χάρις και Τζένιφερ Κόνελι («What’s Wrong With Virginia»). Η νεαρή ταλαντούχα ηθοποιός πήρε τον πρώτο της ρόλο, στην πρώτη της οντισιόν, ως κόρη του Τζόνι Ντεπ στο φιλμ «Blow».

Έκτοτε η καριέρα της ακολούθησε μια εντυπωσιακή, ανοδική πορεία και μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο κάποιων εκ των πιο σημαντικών περιοδικών διεθνώς, όπως τα Vanity Fair, Seventeen, Teen Vogue, Elle Girl, Women’s Health και W.

Διάρκεια – 100 λεπτά.

Η ταινία θα βγει κανονικά στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από τις 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Από την προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ Tribeca, η φωτ. είναι από το gettyimages,com.

Από την προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ...

Από την προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ Tribeca, η φωτ. είναι από το gettyimages,com.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture