Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ανδρέας...επιστρέφει στην Κρήτη!

Ο Ανδρέας...επιστρέφει στην Κρήτη!

Η αρχική πρόταση ήταν να γίνει η έκθεση τον Οκτώβριο, αλλά δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες

Μια έκθεση που συζητήθηκε ευρέως στην Αθήνα αλλά και που αποτέλεσε αφορμή για τη πολιτική συσπείρωση και τον επαναπροσδιορισμό του Παπανδρεϊκού μπλοκ, έρχεται στο Ηράκλειο στον πρώτο σταθμό ανά την περιοδεία της στην Ελλάδα. Πρόκειται για την έκθεση- αφιέρωμα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου "Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή" που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο και πρόκειται να βρεθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Πριν από λίγες μέρες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής; και πρόεδρος του Ιδρύματος " Ανδρέας Παπανδρέου" Φίλιππος Πετσάλνικος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αρμόδια αντιδήμαρχο Αριστέα Πλεύρη, ζητώντας της το χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου προκειμένου να φιλοξενήσει την έκθεση. Όπως της εξήγησε πρόθεση των διοργανωτών της έκθεσης αλλά και του Ιδρύματος είναι να έλθει πρώτα ή έκθεση στην Κρήτη και το Ηράκλειο, προκειμένου να τιμηθεί το " πράσινο νησί και η σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, η βαθειά " ερωτική" σχέση των Κρητικών με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και οι δημοκρατικοί αγώνες της Κρήτης που διαχρονικά ταυτίστηκαν με τον αγώνα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Πετσάλνικος ζήτησε από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου να φιλοξενηθεί η έκθεση μέσα στον Οκτώβριο, όμως αυτό δεν είναι εφικτό αφού η Βασιλική είναι κλεισμένη με εκδηλώσεις μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου. Το πιο πιθανό είναι η έκθεση να έλθει στην Κρήτη στις αρχές του νέου χρόνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις