Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Νερό από το Φράγμα Πείρου Παραπείρου θα πίνουν δωρεάν οι πολίτες από τον Οκτώβριο

Πάτρα: Νερό από το Φράγμα Πείρου Παραπεί...

Hμερίδα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας, με θέμα τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας του Φράγματος

Σε ημερίδα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας, με θέμα τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας του Φράγματος Πείρου - Παραπείρου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, παραβρέθηκε σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το έργο θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2015 και κάλεσε τους δημάρχους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου και την Περιφέρεια «να το πάρουν στα χέρια τους», βρίσκοντας λύση για τον φορέα διαχείρισης.

Επίσης ανακοίνωσε  ότι από τον Οκτώβριο, θα αρχίσει η παροχέτευση 70.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού από το φράγμα Βαλμαντούρα, προς το διυλιστήριο της ΔΕΥΑΠ, εντελώς δωρεάν για τους πατρινούς καταναλωτές.

Παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου.

Κατά την εισήγησή του ο Γενικός Γραμματέας, αφού ανέφερε τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν από τη λειτουργία του έργου, τόνισε ότι η σύσταση του φορέα διαχείρισης του φράγματος θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα, πριν την ολοκλήρωση του έργου, αφού χωρίς αυτόν είναι συμβατικά αδύνατο να ξεκινήσει η υδροδότηση των όμορων δήμων και της ΒΙ.ΠΕ της Πάτρας.

«Είναι αδιανόητο ένα αίτημα πολλών ετών, ένα αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο, που έχει κοστίσει 240 εκατομμύρια ευρώ, να γίνεται πραγματικότητα και η λειτουργία του να διακυβεύεται από την καθυστέρηση λήψης μιας ορθής και βιώσιμης λύσης στη σύσταση φορέα διαχείρισης, εκ μέρους των εμπλεκομένων φορέων. Είμαστε υποχρεωμένοι, άμεσα, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τα πορίσματα της σχετικής έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών, να καταλήξουμε σε μια ρεαλιστική λύση προς όφελος των τελικών αποδεκτών, που είναι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής», επεσήμανε ο κ. Διδασκάλου.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις