Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τον αγιασμό στο Εκκλησιαστικό Λύκειο της Πάτρας από τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τον αγιασμό στ...

Ο κ.κ. Χρυσόστομος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι από τότε που εγκαινιάστηκε το σχολείο, τέσσερα χρόνια τώρα, δεν υπάρχει ούτε μία γρατσουνιά στους τοίχους

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον αγιασμό στο εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, στην περιοχή της Παραλίας, παρουσία των εκπροσώπων των Τοπικών, Πολιτικών και εκπαιδευτικών αρχών.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Ιωάννη Κόττορο και το Διδακτικό, Διοικητικό και λοιπό  προσωπικό του σχολείου καθώς και τον Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Εστίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γερβάσιο Παρακεντέ και το προσωπικό της Εστίας για την μεγάλη τους προσφορά στην άψογη λειτουργία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.

Ο Μητροπολίτης Πατρών απευθυνόμενος προς τα παιδιά, τούς μίλησε με πολλή αγάπη για το πως πρέπει να πορεύονται στην μαθητική τους ζωή και γενικώτερα στη ζωή τους. Επίσης αναφέρθηκε στην σημασία της πίστεως στο Θεό, της συμμετοχής τους στην λειτουργική ζωή της εκκλησίας, του σεβασμού, της επιμέλειας και της μελέτης καθώς και της προσήλωσης στις Ελληνορθόδοξες Αρχές και Παραδόσεις μας.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τούς μαθητές της πρώτης τάξεως και επαίνεσε όλα τα παιδιά για την ωριμότητα που επιδεικνύουν τόσο κατά τις ώρες φοίτησής τους στο Σχολείο όσο και εκτός αυτού. Μάλιστα τόνισε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι από τότε που εγκαινιάστηκε το σχολείο μέχρι σήμερα, τέσσερα χρόνια τώρα, δεν υπάρχει ούτε μία γρατσουνιά στους τοίχους.

Να θυμίσουμε ότι τον θεμέλιο λίθο στο νέο κτίριο του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών στην Παραλία είχε βάλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Πάτρα τον Νοέμβριο του 2008.

Στην εκδήλωση μίλησε ακόμα ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών Ιωάννης Κόττορος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην θερμή και ολόψυχη προσπάθεια πού καταβάλλεται από το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου για την μόρφωση των παιδιών, στην συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως κοινωνία λόγω της πολυεπίπεδης κρίσεως και στις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι μας για την πρόοδο των παιδιών μας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα οι εκπρόσωποι των τοπικών, Πολιτικών και εκπαιδευτικών Αρχών, ανάμεσα τους ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος.

Τέλος στο εστιατόριο της Εκκλησιαστικής Εστίας παρατέθηκε μικρή δεξίωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις