Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αυτή τη Δευτέρα στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, η αβάντ πρεμιέρ του φιλμ "Στο Σπίτι" με την Αιγιώτισσα Μαρία Καλλιμάνη

Αυτή τη Δευτέρα στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ...

Η Μ. Καλλιμάνη υποδυεται μία Γεωργιανή οικιακή βοηθό, την Νάντια

Παρουσία των συντελεστών της ταινίας, μεταξύ των οποίων είναι και η ταλαντούχα Αιγιώτισσα στην καταγωγή ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20.00 στην αίθουσα Odeon Όπερα 1 στην οδό Ακαδημίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας του περιοδικού Σινεμά, η νέα αξιόλογη Ελληνική ταινία «Στο Σπίτι» που έχει σκηνοθετήσει ο Αθανάσιος Καρανικόλας.

Σύμφωνα με το στόρι, η Νάντια που είναι Γεωργιανής καταγωγής (στο ρόλο η Μαρία Καλλιμάνη) εργάζεται για 12 χρόνια στο ίδιο σπίτι ως οικιακή βοηθός και έχει γίνει πλέον σχεδόν μέλος της οικογένειας. Έπειτα από ένα πρόβλημα της υγείας της, οι σχέσεις της μέσα στο σπίτι θα αλλάξουν ριζικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία «Στο Σπίτι» τιμήθηκε με το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο τμήμα Φόρουμ του 64ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου. Εκτός από την Μαρία Καλλιμάνη παίζουν η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, η Αλεξία Καλτσίκη, ο Γιάννης Τσορτέκης και ο Ιερώνυμος Καλετσάνος.

Η Μαρία Καλλιμάνη φέτος εμφανίστηκε και στην κινηματογραφική ταινία «Το μικρό ψάρι, Stratos» του Γιάννη Οικονομίδη ενώ έχει παίξει χαρακτηριστικούς ρόλους στην βραβευμένη στο Φεστιβάλ της Βενετίας, «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά όπου υποδύθηκε την δασκάλα ενός δημοτικού σχολείου, στην «Χώρα Προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα, στον «Μαχαιροβγάλτη» επίσης του Γ. Οικονομίδη, στην «Αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», κ.α.

Στο μεταξύ η Mαρία Καλλιμάνη που ξεχώρισε με την ερμηνεία της στην θεατρική παράσταση «Εκδοχή του Μπράουνινγκ» του Τέρενς Ράτιγκαν, δίπλα στον Δημήτρη Καταλειφό ενώ το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε στην παράσταση «Ματωμένος γάμος» του Λόρκα, που σκηνοθέτησε για το Φεστιβάλ Αθηνών η Λένα Κιτσοπούλου, έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη (έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ της Βενετίας για τη μικρού μήκους «Τίτλοι τέλους») με τίτλο «Stage fright».

Πρόκειται όπως έγραψε η Εφημερίδα των Συντακτών, για την ιστορία μιας αβάν γκαρντ παράστασης της «Ορέστειας», στη διάρκεια της οποίας μια ομάδα νέων ανθρώπων σηκώνεται μέσα από το κοινό και αναλαμβάνει τον ρόλο του Xορού.

Τέλος η Μαρία Καλλιμάνη σχεδιάζει να συνεργαστεί εκ νέου με τον Σύλλα Τζουμέρκα στο νέο φιλμ με τίτλο «Suntan», όπου ο Σύλλας Τζουμέρκας συνυπογράφει το σενάριο με τον σκηνοθέτη της ταινίας Αργύρη Παπαδημητρόπουλο. Η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν 40άρη άντρα που εγκαιθίσταται στην Αντίπαρο τον χειμώνα και το καλοκαίρι έρχεται «αντιμέτωπος» με τους τουρίστες και την τρέλα που επικρατεί στο νησί. Η ταινία προετοιμάζεται αυτό το διάστημα, θα περιλαμβάνει γυρίσματα στην Αντίπαρο και στον πρωταγωνιστικό, ανδρικό ρόλο θα εμφανιστεί ο Μάκης Παπαδημητρίου.

Η νέα ταινία δε του Σύλλα Τζουμέρκα «A Blast – Έκρηξη» αναμένεται να προβληθεί στο ερχόμενο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture