Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Συμβολική εκδήλωση πραγματοποιεί η Οικολογική Κίνηση Πάτρας της στην Πλατεία Γεωργίου αυτή την Κυριακή 21/9/2014

Συμβολική εκδήλωση πραγματοποιεί η Οικολ...

Στις 19.00 με σύνθημα «Να παλέψουμε όλοι για να σωθεί το κλίμα της Γης!»

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας με ανακοίνωση της, τονίζει πως συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση της 21ης Σεπτεμβρίου.

H Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου είναι μια ημέρα σταθμός στον παγκόσμιο αγώνα για την αλλαγή πορείας όλου του πλανήτη από τα καταστρεπτικά για το κλίμα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, άνθρακα, φυσικό αέριο) στην καθαρή ενέργεια: εξοικονόμηση και Ανανεώσιμες Πηγές όπως ο άνεμος και ήλιος.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας διοργανώνει το απόγευμα της ημέρας αυτής, παράλληλα με άλλες ομάδες ενεργών πολιτών,  στις 19.00, στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας (κάτω μέρος, στη συμβολή με τον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου)   μια συμβολική εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για το θέμα αλλά και για να ενώσει τη φωνή της μαζί με εκατομμύρια διαδηλωτές και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο.

Στόχος να ασκηθεί αποτελεσματική πίεση στους ισχυρούς της γης ώστε στην Διεθνή Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, που γίνεται δύο μέρες μετά, στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, στη Νέα Υόρκη προκειμένου να πάρουν ουσιαστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και όχι ευχολόγια όπως έγινε στις προηγούμενες.

Σημειώνουμε ότι η Διάσκεψη Κορυφής γίνεται με πρόσκληση και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και είναι ηθελημένα έκτακτη (η τακτική ακολουθεί τον Δεκέμβριο) ώστε να υπογραμμιστεί η δραματική πορεία του παγκόσμιου κλίματος προς μια καταστροφική υπερθέρμανση.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, «Καλούμε τους πολίτες της Πάτρας να βρεθούν μαζί μας, να αλλάξουν την καθημερινή τους συμπεριφορά εξοικονομώντας συνειδητά ενέργεια και πιέζοντας πολιτικά και κοινωνικά για ενεργειακή στροφή και στη χώρα μας, μια στροφή που μας συμφέρει και οικολογικά και οικονομικά.»

Παγκόσμια συλλογή υπογραφών στη διεύθυνση: https://secure.avaaz.org/el/100_clean_final.

«Όχι στον άνθρακα και στο πετρέλαιο – Ναι στην καθαρή ενέργεια! Τώρα».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View