Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

10.000 παιδιά θα καλυφθούν στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ

10.000 παιδιά θα καλυφθούν στους παιδικο...

Μόνο για τα μισά παιδιά θα καλυφθούν με τα επιπλέον χρήματα από τα αδιάθετα

Ειδικότερα άλλα 9.000 έως 10.000 παιδιά πρόκειται να γίνουν δεκτά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ, αλλά και στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, πέραν των αρχικών 67.000 ωφελούμενων.

Ο λόγος είναι ότι από το αρχικό κονδύλι των 200 εκατ. ευρώ, παρέμεινε αδιάθετο ποσό 23 εκατ. ευρώ, που αποφασίστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών, να διατεθεί για να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελούμενων τέκνων.

Σημειώνεται όμως ότι οι αιτήσεις έγιναν για 89.000 δικαιούχους, συνεπώς πάλι θα μείνουν έως 12.000 παιδιά εκτός διαδικασίας ΕΣΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ότι θα τηρηθεί η προτεραιότητα για την κάλυψη των κενών θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθούν οι δομές εκείνες για να μπορέσουν τελικά να καλυφθεί το σύνολο των αιτούντων.

Μέσα στα επόμενα 24άωρα η ΕΕΤΑΑ θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και τους Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάση της δυναμικότητάς τους, για να απορροφηθεί το υπόλοιπο των αδιάθετων πόρων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις