Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αυτή τη Δευτέρα στο Πολύεδρο της Πάτρας η παρουσίαση του βιβλίου του τέως υπουργού οικονομικών Αλέκου Παπαδόπουλου, "Πολεμώντας τον επόμενο πόλεμο"

Αυτή τη Δευτέρα στο Πολύεδρο της Πάτρας ...

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών

Όπως ήδη έχει γράψει εδώ και μέρες το thebest.gr, στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147, αναμένεται να έρθει την προσεχή Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20.30, ο πρώην υπουργός οικονομικών και εκ των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Πολεμώντας τον επόμενο πόλεμο, ύστερη γνώση για το μέλλον» που κυκλοφορεί από τις «Μεταμεσονύκτιες εκδόσεις».

Η εκδήλωση που αναμένεται με ενδιαφέρον, συνδιοργανώνεται από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πάτρας και ομιλητές εκτός από τον ίδιο τον πολιτικό και συγγραφέα Αλέκο Παπαδόπουλο, θα είναι ο τέως Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο Πατρινός δημοσιογράφος Τάκης Κωνσταντινόπουλος και ο δημοσιογράφος –αρθρογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Όπως έχει γράψει το σάιτ της εφημερίδας «Το Βήμα», ο Αλέκος Παπαδόπουλος - υπουργός Οικονομικών της πετυχημένης σταθεροποίησης της δεκαετίας του '90, υπουργός Εσωτερικών την εποχή των μεταρρυθμίσεων («Καποδίστριας», δημιουργία των ΚΕΠ), υπουργός Υγείας με πολύκροτη παραίτηση την δεκαετία του 2000, επανέρχεται με ένα νέο βιβλίο.

Με τον εύγλωττο τίτλο «Πολεμώντας τον επόμενο πόλεμο: Ύστερη γνώση για το μέλλον», ο Αλέκος Παπαδόπουλος αναζητά δρόμους για το αύριο, για να πολεμήσουμε τον επόμενο και όχι, όπως πάντα, τον προηγούμενο πόλεμο, φέρνοντας στο φως άγνωστα έως τώρα κείμενά του προς τους Κώστα Σημίτη (1996) και Γιώργο Παπανδρέου (2004) ενώ προσπαθεί να δείξει ότι «άλλοθι δεν είχε κανείς» για τα όσα συνέβησαν στην χώρα.

Όσο για τις σημερινές επιλογές της χώρας όπως αναφέρει, «είναι κρίσιμες και προπαντός δεν είναι εύκολες. Για αυτό τα κηρύγματα ευκολίας των ημερών κάνουν κακό στην χώρα. Τα δεινά της εποχής μας δεν χρειάζονται παραμορφωτικούς καθρέφτες. Ο λαός μας δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς αντικείμενο εκμετάλλευσης και καπηλείας από κείνους που επιδίδονται στην επιτηδευμένη επεξεργασία της πληροφόρησης και από άλλους που επιδίδονται σε λαϊκιστικές θωπείες. Αυτό το πληρώνουμε ήδη ακριβά».

«Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η Εθνική Συνεννόηση όλων των πολιτικών, οικονομικών, πνευματικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας, όπως συμβαίνει σε όλες τις σοβαρές κοινωνίες» επισημαίνει το πρώην στέλεχος του ΠαΣοΚ, ενώ εύχεται η εθνική συνεννόηση να μην γίνει από ανάγκη πάνω στα συντρίμμια που θα προκαλέσει μια νέα εθνική ασυνεννοησία, όπως γράφει το σάιτ της εφημερίδας «Το Βήμα».

*Το νέο βιβλίο του Αλέκου Παπαδόπουλου, το οποίο κυκλοφορεί από τις «Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις» προλογίζουν οι Αντώνης Καρακούσης, Αλέξης Παπαχελάς και Βασίλης Ράπανος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture