Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πηνεία: Περιπολούν με τα δίκαννα για τους ζωοκλέφτες

Πηνεία: Περιπολούν με τα δίκαννα για του...

Τα πολλαπλά κρούσματα ξεσήκωσαν τους κατοίκους

«Εξαφανίζονται» τα κοπάδια των κτηνοτρόφων στην Πηνεία και το γεγονός αυτό, τους έχει οδηγήσει να λάβουν άμεσα μέτρα. Τα κρούσματα ζωοκλοπών που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο μήνα, ανησύχησαν τους κτηνοτρόφους σε Αυγή και Κεραμιδιά που από τη μια προσπάθησαν να αντικαταστήσουν τα κλεμμένα ζώα στα κοπάδια τους, από την άλλη να τα προφυλάξουν από τους ζωοκλέφτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ζωοκλοπές έχουν αυξηθεί στην περιοχή το τελευταίο διάστημα. Κάποια περιστατικά δεν καταγγέλθηκαν καν στις Αρχές, όμως οι κάτοικοι και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να λάβουν μέτρα. Στην Αυγή σε δύο περιπτώσεις ζωοκλοπών που έγιναν γνωστές οι δράστες αφαίρεσαν τον τελευταίο μήνα 15 προβατίνες στη μια και τρία αρνιά στην άλλη. Στην πρώτη περίπτωση ο κτηνοτρόφος φοβούμενος ότι θα του κλέψουν και τα υπόλοιπα ζώα του κοπαδιού του, αναγκάστηκε να μεταφέρει το στάβλο δίπλα στο σπίτι του. Τώρα έχει τον άμεσο έλεγχο και ιδιαίτερα τη νύχτα, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μεταβαίνει στο στάβλο για να δει αν όλα είναι καλά.

Στη δεύτερη περίπτωση που αφορά σε κάτοικοι που διατηρούσε λίγα αρνιά για τις ανάγκες της οικογένειας, αναγκάστηκε να αγοράσει δέκα ζώα και να τα προσέχει πολύ περισσότερο για να μην του τα κλέψουν ξανά.


Στην τρίτη περίπτωση στην Κεραμιδιά, οι ζωοκλέφτες έκλεψαν 30 αρνιά. Οι δράστες είχαν παραβιάσει την περίφραξη και φεύγοντας βιαστικά από το μαντρί, πιάστηκαν τα ρούχα τους στο σύρμα, αφήνοντας έτσι κομμάτια τους εκεί. Ο παθών σε αυτή την περίπτωση, υπό το φόβο να του κλέψουν και τα υπόλοιπα 35 πρόβατα που διαθέτει, περιπολεί τη νύχτα κοντά στο στάβλο του με το δίκαννο, για να αποτρέψει τους ζωοκλέφτες.


Τα κρούσματα έχουν γίνει γνωστά στην περιοχή της Πηνείας και έχουν οδηγήσει και κτηνοτρόφους να λάβουν ανάλογα μέτρα, προκειμένου να προστατέψουν τα κοπάδια τους και να μην πέσουν θύματα των ζωοκλεφτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις