Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Φάρο Ποντίων Πατρών - Λειτουργούν θεατρικό, μουσικό, χορευτικά τμήματα και εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Φάρο Ποντίω...

Στην Εστία του συλλόγου

Συνεχίζονται οι εγγραφές για όλα τα τμήματα (χορευτικά, θεατρικό, μουσικό και εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου), στην Εστία του συλλόγου, κάθε Σάββατο 6.00 - 8.00 μ.μ. και μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, ενώ η έναρξη για την νέα χειμερινή περίοδο 2014-2015, έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, με το καθιερωμένο ποντιακό γλέντι στην Εστία του συλλόγου, Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου 38 και Σολωμού (κτίριο ΑΔΕΠ).

Τα μαθήματα ποντιακών χορών θα γίνονται όπως πάντα, κάθε Σάββατο απόγευμα, στην Εστία του Φάρου, ενώ θα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα : παιδικό, αρχαρίων και προχωρημένων.  Η διδασκαλία θα γίνεται από τον Κώστα Κοτανίδη και την Κύρα Ιωσηφίδου, δύο νέους ανθρώπους με ήθος, αυθεντικότητα, ευαισθησία και αγάπη για την παράδοση.

Ο Κώστας και η Κύρα είναι καταξιωμένοι χορευτές σε μεγάλους ποντιακούς συλλόγους της Αθήνας. Θα είναι εδώ κάθε Σάββατο και με πολύ μεράκι θα διδάσκουν όχι μόνο τα χορευτικά βήματα, αλλά παράλληλα με τα ιστορικά στοιχεία και  τα βιώματά τους,  θα βοηθούν στην κατανόηση του τρόπου ζωής, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας των Ποντίων.

Επίσης, για πρώτη φορά στην Πάτρα, θα ξεκινήσουν τα τμήματα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου μέσω των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πατρέων και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα ποντιακής και μη καταγωγής, οι οποίοι επιθυμούν «να μαθάνουν να καλατσεύουν Ποντιακά!».  Την επιμόρφωση έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου, Νίνα Χουνουζίδου.

Φέτος, ο ποντιακός σύλλογος της Πάτρας διανύει μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, γιατί συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που ο Φάρος Ποντίων, άρχισε να δραστηριοποιείται και να συσπειρώνει τους Πόντιους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, διοργανώνοντας σημαντικές εκδηλώσεις που σκοπό είχαν και έχουν να διατηρούν τις μνήμες και να μεταλαμπαδεύουν στους νέους ανθρώπους τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες και τα ιδανικά του Ποντιακού Ελληνισμού. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, έχει ήδη προγραμματίσει επετειακές εκδηλώσεις, συνεργαζόμενο μάλιστα με πολύ σημαντικούς φορείς της πόλης μας.  

Πληροφορίες:  
Κωνσταντίνος Κωτσαλίδης (πρόεδρος) 6944222602
Βιβή Λουκοπούλου-Στεφανίδη (αντιπρόεδρος) 6974371049   
Μαρία Κωτσαλίδου-Παπανδρικοπούλου (υπεύθυνη χορευτικού) 6979722756
Νίνα Χουνουζίδου (εκπαιδεύτρια Ποντιακής διαλέκτου) 6977250300

Καθώς και στα γραφεία του συλλόγου κάθε Σάββατο από τις 18:00 έως τις 20:00.
Τηλ: 2610 337 313 ή στο [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις