Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί ο ενταχθεί ο περονόσπορος στις καλύψεις του ΕΛΓΑ

Οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί ο ενταχθ...

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Γ. Κοντογιάννη

Για τις προϋποθέσεις ένταξης του περονόσπορου στις καλύψεις του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον βουλευτή Ηλείας και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Π. Κουκουλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλείος Βουλευτής είχε συναντηθεί τον Αύγουστο με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ωλένης στο Καράτουλα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην παραγωγή σταφίδας λόγω των νέων ασθενειών που εμφανίστηκαν στις καλλιέργειες κατά την εφετινή χρονιά. Εν συνεχεία κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία ζητούσε την αποζημίωση των αγροτών.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης: «Για να ενταχθεί ένας νέος κίνδυνος στην ασφαλιστική κάλυψη που παρέχει ο ΕΛΓΑ και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο περονόσπορος και λοιπές μυκητιολογικές ασθένειες, θα πρέπει:

α) Να προηγηθεί η εκπόνηση επιστημονικές μελέτης.

β) Να διενεργηθεί αναλογιστική μελέτη.

γ) Να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αρ.5 παρ.4 του Ν.3877/2010) όπου θα καθορίζονται ο χρόνος έναρξης και οι όροι κάλυψης των κινδύνων που δεν περιλαμβάνονται στους Κανονισμούς Ασφάλισης του ΕΛΓΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ζημιές στις καλλιέργειες από ασθενείς δύναται να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) όπου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ζημιά να οφείλεται σε θεομηνίες ή δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις