Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τρένο στην Πάτρα: Άμεση δημοπράτηση του έργου Ψαθόπυργος - Μποζαΐτικα- Τι συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών

Τρένο στην Πάτρα: Άμεση δημοπράτηση του ...

Επίσης, συζητήθηκε η επιλογή του τρόπου διέλευσης από την πόλη της Πάτρας και η σύνδεση με το λιμάνι,

Η άμεση δημοπράτηση του έργου Ψαθόπυργος - Μποζαΐτικα αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, με θέμα την σιδηροδρομική ένωση της Αθήνας με την Πάτρα.

Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συμμετείχαν ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο γ.γ. Μεταφορών Νικόλαος Σταθόπουλος, οι πρόεδροι της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και μελετητές.

Επίσης, συζητήθηκε η επιλογή του τρόπου διέλευσης από την πόλη της Πάτρας και η σύνδεση με το λιμάνι, αλλά και η ολοκλήρωση του άξονα Κιάτο - Πάτρα, τα χρονοδιαγράμματα και τα χρηματοδοτικά μέσα.

Ύστερα από εκτενή ενημέρωση και ανάλυση δόθηκαν κατευθύνσεις και ελήφθησαν αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες:

1. Το έργο Ψαθόπυργος - Μποζαΐτικα δημοπρατείται άμεσα σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό και προγραμματισμό και με χρηματοδότηση από το CEF (Connecting Europe Facility) σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Ανάπτυξης.

2. Προχωρά η μελέτη για έργο «Διέλευση της Πάτρας», σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη που έχει συνταχθεί και τις σχετικές εντολές του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ.

3. Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση όλων των έργων μετά την υπογραφή της σύμβασης 715 (Κιάτο-Ροδοδάφνη).

Ο υπουργός έδωσε εντολή το κόστος των έργων και κυρίως των προς δημοπράτηση να είναι απολύτως τεκμηριωμένο και με τη μέγιστη δυνατή οικονομία, χωρίς βεβαίως να θίγεται η πληρότητα, η ποιότητα και η ταχύτητα ολοκλήρωσης.

Τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο του σιδηροδρομικού άξονα ΠΑΘΕΠ (Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ειδομένη - Προμαχώνα), με διπλή ηλεκτροκίνητη γραμμή υψηλών ταχυτήτων και με τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις