Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Συνάντηση εργασίας για την προετοιμασία και τον συντονισμό των δράσεων σχετικά με την εφαρμογή του θεσμού του Κοινωνικού Σχολείου

Δυτική Ελλάδα: Συνάντηση εργασίας για τη...

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα τον προγραμματισμό και την οργάνωση των δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο εφαρμογής του θεσμού του Κοινωνικού Σχολείου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλος Γιώργος, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαρής Θεόδωρος, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης  κ. Χριστοπούλου Σοφία  και ο κ. Μάλλιος Παναγιώτης, ιατρός, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Δράσεων για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Δ/θμια Εκπαίδευση και εκπρόσωπος του ΥΠΑΙΘ για το Κοινωνικό Σχολείο στη Διυπουργική σύσκεψη της 25ης Αυγούστου 2014 στο ΥΠΑΙΘ.

Στη συζήτηση τέθηκε το πλαίσιο και οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την υλοποίηση ενημερωτικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης από τις σχολικές μονάδες για ζητήματα διατροφής, πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, σεξουαλικής αγωγής, πρόληψης της βίας και του ρατσισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυκλοφοριακής αγωγής και εθισμού στο Διαδίκτυο. Οι δραστηριότητες θα  υλοποιηθούν σε συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών φορέων, φορέων υγείας και κοινωνικών φορέων οι οποίοι σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με έναν ή περισσότερους από τους άξονες που αναφέρθηκαν παραπάνω και έχουν οριστεί με απόφαση του ΥΠΑΙΘ.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής απόφασης, έχει ήδη οριστεί ο κ. Μπαρής Θεόδωρος ως Περιφερειακός Υπεύθυνος Συντονισμού Υλοποίησης των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα οριστούν οι Υπεύθυνοι Συντονιστές σε επίπεδο Νομών και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ Παναγιωτόπουλος Γιώργος δήλωσε σχετικά: «Ο θεσμός του Κοινωνικού Σχολείου, όπως  καθιερώνεται  με την πρόσφατη  απόφαση του Υπουργού  Παιδείας, αποδίδει μία νέα δυναμικότερη διάσταση στο ρόλο και τη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Το σχολείο αναβαθμίζεται, χειραφετείται από τον απόλυτα γνωσιοκεντρικό του χαρακτήρα, ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία και ενεργοποιείται για την πρόληψη και αντιμετώπιση μίας σειράς σημαντικών εκπαιδευτικών και κοινωνικών προβλημάτων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται ως μέσο ουσιαστικής υποστήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους αλλά και γενικότερα ως συνδετικός ιστός ολόκληρου του κοινωνικού οικοδομήματος».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις