Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κωνσταντίνος - Αννα-Μαρία: Δεξίωση στην Ελλάδα για τα 50 χρόνια γάμου

Κωνσταντίνος - Αννα-Μαρία: Δεξίωση στην ...

Οι Γλύξμπουργκ συνεχίζουν τα πάρτυ

Τη χρυσή επέτειο του γάμου τους, o oποίος συμπληρώνει πλέον μισό αιώνα, θα γιορτάσουν την ερχόμενη Πέμπτη στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Αννα-Μαρία, παρουσία συγγενών και φίλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το τέως βασιλικό ζευγάρι θα ανανεώσει τους όρκους αγάπης και αιώνιας πίστης που αντάλλαξε 50 χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964. Και ενώ πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή τους -έζησαν ως βασιλιάδες, αγαπήθηκαν και μισήθηκαν γι’ αυτό τους το αξίωμα, έζησαν στην εξορία για πάρα πολλά χρόνια-, αυτή η σημαντική μέρα της ζωής τους θα τους βρει στον Ναυτικό (πρώην Βασιλικό) Ομιλο Ελλάδος μαζί με το σύνολο της οικογένειας, αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη. Περίπου 100 προσκεκλημένοι θα παρευρεθούν στη δεξίωση που θα γίνει. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα εκφωνήσει λόγο και θα μιλήσει για τα 50 χρόνια έγγαμου βίου με την Αννα-Μαρία. Αλλά και η σύζυγος του τέως θα μιλήσει, απευθυνόμενη κυρίως στα νέα παιδιά και εγγόνια της, και θα τους αποκαλύψει τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζουν για έναν πετυχημένο γάμο. Θα δείξουν ακόμη φωτογραφίες και βίντεο από διάφορες στιγμές τους όλα αυτά τα χρόνια στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΟΕ, ενώ δεν αποκλείεται να εκφωνήσουν λόγο και κάποια από τα παιδιά τους, όπως είχε γίνει με τον Νικόλαο στην 40ή επέτειο του τέως βασιλικού ζευγαριού, που είχε πραγματοποιηθεί τότε στο Μουσείο Μπενάκη παρουσία γαλαζοαίματων αλλά και πολλών μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). 

Ερωτας με την πρώτη ματιά

Ο Κωνσταντίνος συνάντησε για πρώτη φορά την Αννα-Μαρία το 1959, όταν εκείνη ήταν 13 ετών, σε ένα ταξίδι που είχε κάνει μαζί με τους γονείς του, Παύλο και Φρειδερίκη, σε Δανία, Σουηδία και Νορβηγία. Τρία χρόνια αργότερα συναντήθηκαν ξανά στον γάμο της πριγκίπισσας Σοφίας με τον πρίγκιπα της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Τότε λέγεται πως ο Κωνσταντίνος χόρευε όλο το βράδυ αγκαλιά με την Αννα-Μαρία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τη μητέρα του, η οποία είδε στα μάτια της Αννας-Μαρίας τη γυναίκα του γιου της Κωνσταντίνου. Η πρόταση γάμου έγινε σε ένα ταξίδι που έκαναν οι δύο νέοι με ιστιοπλοϊκό στη Νορβηγία. 

Ετσι, σε ηλικία 18 ετών και 18 ημερών η πριγκίπισσα Αννα-Μαρία παντρεύτηκε στη Μητρόπολη Αθηνών τον διάδοχο Κωνσταντίνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, στην τελετή, η οποία έγινε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, παρευρέθησαν επτά βασιλείς, οκτώ βασίλισσες, 88 πρίγκιπες και πριγκίπισσες και 1.500 καλεσμένοι, ενώ έξω από τη Μητρόπολη και στους γύρω δρόμους είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 600.000 Ελληνες  που ήθελαν να δουν τους νεόνυμφους και να τους ευχηθούν.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά. Το πρώτο, η πριγκίπισσα Αλεξία, γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1965 στο ανάκτορο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα - εκεί όπου είχε γεννηθεί και ο δούκας του Εδιμβούργου το 1921. Ο διάδοχος Παύλος γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1967, ο πρίγκιπας Νικόλαος την 1η Οκτωβρίου του 1969, η πριγκίπισσα Θεοδώρα στις 9 Ιουνίου του 1983 και ο πρίγκιπας Φίλιππος στις 26 Απριλίου του 1986.  «Το μυστικό ενός πετυχημένου γάμου είναι η υπομονή. Θέλει δουλειά ο γάμος, όπως και οι σχέσεις. Εμείς είμαστε μια χαρά μεταξύ μας. Είμαστε ευτυχισμένοι», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Αννα-Μαρία με αφορμή την 47η επέτειο του γάμου της. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» θα δώσουν η βασίλισσα Σοφία, η οποία σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα χωρίζει με τον Χουάν Κάρλος, η πριγκίπισσα Ειρήνη, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Φελίπε μαζί με τη σύζυγό του Λετίθια, και οι κόρες της, πριγκίπισσες Ελένα και Κριστίνα.

Ακόμη, ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ με τα παιδιά τους, ο Νικόλαος και η πριγκίπισσα Τατιάνα, η γοητευτική πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Αννόβερο, κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, ο βασιλιάς Συμεών της Βουλγαρίας και η αρχιδούκισσα της Αυστρίας Ελένη των Αψβούργων και πλήθος γαλαζοαίματων. Το «παρών» θα δώσουν επίσης πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με την τέως βασιλική οικογένεια.  Το γεύμα θα είναι λιτό χωρίς ιδιαίτερες σπατάλες καθώς, όπως έχει διαμηνύσει ο Κωνσταντίνος σε όλους, «δεν πρέπει τέτοιες εποχές να προκαλούμε».  



«Mari-Cha III»

Και η Μαρί-Σαντάλ πουλάει 

Το «MARI-CHA III» είναι το υπερπολυτελές 38μετρο σκάφος της οικογένειας Μίλερ, με το οποίο η Μαρί-Σαντάλ, ο Παύλος και τα πέντε παιδιά τους πέρασαν της διακοπές τους φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα. 

Το πολυβραβευμένο αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό, που μόλις απέπλευσε από τη χώρα μας για την άλλη μεριά του Ατλαντικού, έχει χαρίσει στην οικογένεια της Μαρί-Σαντάλ νίκες, παγκόσμια ρεκόρ, μεγάλες χαρές και πολλές ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές. Γι’ αυτό τον λόγο πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν όταν ανακοινώθηκε η πώλησή του από την επίσημη ιστοσελίδα του διάσημου σούπερ γιοτ στο Ιντερνετ. Οπως αναφέρεται και στο site του μεσιτικού γραφείου για υπερπολυτελή σκάφη superyachts.com, το «Mari-Cha III» πωλείται αντί 9,5 εκατ. δολαρίων, ποσό που, όπως όλα δείχνουν από τη ζήτηση που έχει το σκάφος παγκοσμίως, πρόκειται λίαν συντόμως να ενισχύσει τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας Μίλερ. Δεν είναι λίγες οι φορές που η «Marie-Chantal of Greece», όπως εκείνη ονομάζει τον εαυτό της στο Instagram, έχει δημοσιεύσει στους 35.000 ανθρώπους που την ακολουθούν φωτογραφίες των παιδιών της στο «Mari-Cha III» και την «Greece», όπως γράφει, συνοδεύοντάς τις με σχόλια οικογενειακής ευτυχίας. Το επιβλητικό σκάφος, το οποίο καταφτάνει στη χώρα μας είτε από την Αντίμπ της Γαλλίας , είτε από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, φιλοξενείται στη μαρίνα του Φλοίσβου από όπου και σαλπάρει για τα νησιά.

Φέτος το καλοκαίρι ο 47χρονος Παύλος με τη 45χρονη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους ήρθαν στην Ελλάδα με το σούπερ γιοτ τους μετά τις διακοπές τους στις Μπαχάμες  και το Κάπρι της Ιταλίας. 

Ο Μπομπ Μίλερ μαζί με το σούπερ γιοτ του έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο της δημοσιότητας όπως τον Οκτώβριο του 1998 όταν ο Μίλερ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ διασχίζοντας τον Ατλαντικό από τη Νέα Υόρκη στο Λίζαρντ Πόιντ της Νότιας Αγγλίας σε μόλις 8 ημέρες, 59 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα. Την προηγούμενη χρονιά, το 1997, το «Mari-Cha» είχε ήδη βραβευθεί με το έπαθλο του «Superyacht Society» ως το καλύτερο ιστιοπλοϊκό πάνω από 36 μέτρα, καθώς και για τον καλύτερο εσωτερικό χώρο ιστιοπλοϊκού σκάφους του μεγέθους του, ενώ το 1999 ήρθε ακόμη μία βράβευση, αυτή του πιο πρωτοποριακού ιστιοπλοϊκού παγκοσμίως. Το μυστικό της επιτυχίας του «Mari-Cha» στους αγώνες θεωρείται η δυναμική της τεχνολογίας του, ο εσωτερικός χώρος του, ο οποίος μπορεί να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνει το βάρος του για να μπορεί να φιλοξενεί αγωνιστικό πλήρωμα άνω των 25 ατόμων κ.ά.. Το 1999, σε μια άλλη μεγάλη νίκη του «Mari-Cha» στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μαζί με τον σκίπερ Μπομπ Μίλερ στο αγωνιστικό του πλήρωμα αγωνίζονταν και τρεις άλλοι καταξιωμένοι ιστιοπλόοι παγκοσμίως, οι Μάικ Σάντερσον, Τόμας Ντόντσον και Ερβέ Ζαν. 
Το διάσημο ιστιοπλοϊκό είναι γνωστό και για τη λιτή και κομψή γραμμή του. Το εξωτερικό του σκαρί έχει σχεδιαστεί προσεκτικά από τον Φιλίπ Μπράιαντ έπειτα από έρευνα 10 μηνών, ενώ το βραβευμένο εσωτερικό του έχει δημιουργηθεί από τον διάσημο αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων σκαφών Τζον Μάνφορντ. Εκτός από τις ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν πλήρωμα οκτώ ατόμων, για τους ιδιοκτήτες και τους καλεσμένους το «Mari-Cha» διαθέτει τέσσερις συνολικά καμπίνες, τρεις μάστερ με δικά τους πολυτελή μπάνια κατασκευασμένα από λευκό μάρμαρο, καθώς και μια μικρότερη με δύο μονά κρεβάτια. Το πολυτελές σαλόνι και η τραπεζαρία του σκάφους, στην οποία κυριαρχεί το λευκό και καφέ χρώμα, μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και δέκα άτομα. 
το σούπερ γιοτ για 9,5 εκατ. $

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight