Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Και πολιτικές πτήσεις από του χρόνου στο Αεροδρόμιο Τρίπολης

Και πολιτικές πτήσεις από του χρόνου στο...

Με κοινή απόφαση Χρυσοχοίδη - Αβραμόπουλου

Κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία το αεροδρόμιο της Τρίπολης παραχωρείται για κοινή χρήση στην Πολεμική και στην Πολιτική Αεροπορία, υπέγραψαν ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος και ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αεροδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει και ως πολιτικό από τον επόμενο χρόνο. «Η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού αφ' ενός δεν θα θίξει καθόλου το επιχειρησιακό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, αφ' ετέρου θα συμβάλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της Πελοποννήσου, τόσο στο εμπόριο όσο και στον τουρισμό και θα φέρει την περιοχή στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης παρατήρησε πως «η πολιτική θέλει αποτελέσματα και η σημερινή στιγμή είναι μια πολύ καλή στιγμή για την Πελοπόννησο και την πολιτική». Όπως είπε, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Τρίπολης και ως πολιτικό, καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο σημείωσε φέτος αύξηση 54%, είναι κορεσμένο και υπάρχει ζήτηση από εταιρείες τσάρτερ και χαμηλού κόστους.

«Σήμερα προστίθεται μια νέα σημαντική υποδομή», συμπλήρωσε. Ο υπουργός Μεταφορών εξήρε τη συνεργασία με τον κ. Αβραμόπουλο, χάρη στην οποία λύθηκαν προβλήματα γραφειοκρατίας και υλοποιείται ένα έργο το οποίο εκκρεμούσε πολλά χρόνια.

Κλείνοντας και ο υπουργός Άμυνας έκανε μια αναφορά στην ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα και ζήτησε «να αφήσουμε πίσω παραγοντισμούς και υπουργικούς πατριωτισμούς».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά