Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Από τα ορεινά των Καλαβρύτων η μανία των τσακαλιών … έφτασε Ηλεία – Φόβος και τρόμος από τις «επιδρομές» στα ποιμνιοστάσια

Δυτική Ελλάδα: Από τα ορεινά των Καλαβρύ...

Επέλαση τσακαλιών σε πολλές περιοχές

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι του οροπεδίου Φολόης που βλέπουν τα κοπάδια τους να κατασπαράζονται από τα τσακάλια.

Οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για «επέλαση» τσακαλιών μετά τη δημιουργία του Καταφυγίου Άγριας Ζωής στα γεωγραφικά όρια της Δ.Ε Φολόης.

Μόνο στην Αχλαδινή, όπως αναφέρει το patrisnews, περισσότερα από 100 αιγοπρόβατα έχουν γίνει βορά στα δόντια των τσακαλιών, ενώ συνολικά στο οροπέδιο υπολογίζεται ότι σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, οι κτηνοτρόφοι έχουν απολέσει 300 και πλέον ζώα.

Προκειμένου να προφυλάξουν τα ζώα τους, μια και αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων, οι περισσότεροι έχουν… ξεσπιτωθεί και αντί να κοιμούνται στα σπίτια τους, κάθε βράδυ φυλάνε… καραούλι στα ποιμνιοστάσια, προκειμένου να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη νέα επίθεση τσακαλιού.

Βέβαια, όπως λένε και οι ίδιοι, τα τσακάλια αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη παρουσία και δεν πλησιάζουν… Κι αν κάποιος κάνει το λάθος, ένα βράδυ να πάει να κοιμηθεί στο σπίτι του σαν άνθρωπος, τότε σίγουρα, την επόμενη ημέρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να καταγράψει απώλειες ζώων. Και δεν έχουν μόνο τον φόβο της κατασπάραξης των ζώων τους, αλλά κινδυνεύουν να κατηγορηθούν και για λαθροθηρία όσοι έχουν μαζί τους το όπλο…

Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί, αφού οι εξισωτικές έχουν μειωθεί όπως και κάθε άλλου είδους αποζημίωση, ενώ οι τιμές στα φάρμακα, λιπάσματα κλπ αυξάνονται, την ίδια ώρα που οι τιμές των προϊόντων που μπορούν να πωληθούν, μειώνονται ή μένουν σταθερές.

Στα ορεινά της Αχαΐας

Να υπενθυμίσουμε όπως είχε γράψει το Καλάβρυτα Δίκτυο, τον φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους της ορεινής Αχαΐας έχουν σκορπίσει τα τσακάλια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και αρκετό καιρό, πραγματοποιώντας επιδρομές και σκοτώνοντας δεκάδες αιγοπρόβατα.

Τα πρώτα κρούσματα εμφάνισης τσακαλιών και θανάτωσης ζώων έγιναν στην περιοχή του ορεινού Ερύμανθου, αλλά και τα Καλάβρυτα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κτηνοτρόφους που βλέπουν τα αγρίμια να είναι διαρκής απειλή, κυρίως, για τα αιγοπρόβατά τους.

Το γεγονός αυτό όπως είναι φυσικό έχει κάνει τους κτηνοτρόφους κυριολεκτικά να χάσουν τον ύπνο τους και να προσπαθούν οι ίδιοι με κάθε τρόπο να προστατεύσουν την περιουσία τους, που επί τον πλείστο προέρχεται από την εκτροφή αιγοπροβάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις