Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Σε δύο μήνες η πρώτη θωράκιση του Αλφειού στα Μακρίσια

Ηλεία: Σε δύο μήνες η πρώτη θωράκιση του...

Σε ένα χρόνο η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στον Αλφειό – Αυτοψία Γεωργιόπουλου και Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σχετικά με το χρόνο υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Αλφειό και στην περιοχή του κάμπου των Μακρισίων. Χθες το πρωί μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκαν στο φράγμα του Φλόκα και στην ευρύτερη περιοχή για το έργο. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες μαζί με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας, διαβεβαίωσαν πως πολύ σύντομα σε ένα με δύο μήνες θα ολοκληρωθούν οι πρώτες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης σε συγκεκριμένα σημεία. Παρών στην συνάντηση αυτή ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Τρύφωνας Τουρής, ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής.

Το έργο συνολικά έχει προϋπολογισμός 6,5 εκατ ευρώ, αλλά τελικά θα δαπανηθούν μόλις 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2015. Περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε μήκος 10 χλμ στις δύο πλευρές του Αλφειού, ενώ ξεκινά και η δημοπράτηση της μελέτης για τα υπόλοιπα 16 χλμ από τα Καλυβάκια έως τον Ερύμανθο. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε πως «…ένα αίτημα δεκαετιών για αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό, εδώ και λίγο καιρό, έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, προκειμένου να θωρακίσει περιουσίες και ανθρώπους. Ένα μεγάλο έργο, συγχρηματοδοτούμενο με προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ. Ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης, όπως μας διαβεβαιώνουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Αναφερόμενος στην ανησυχία των κατοίκων που πρόσφατα προέβησαν σε διαμαρτυρία μέσω του Τύπου, τόνισε πως «οι κάτοικοι έχουν μια ανησυχία, ότι θα ζήσουν και φέτος όσα ζουν χρόνια τώρα. Στις πρώτες μεγάλες βροχές, ο κάμπος των Μακρισίων και όχι μόνο, θα ζήσουν πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές. Όμως το έργο έχει συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Πρώτα τραβάμε τις κροκάλες και στη συνέχεια κατασκευάζουμε το έργο στα Μακρίσια. Η τοποθέτηση των μηχανημάτων στα Καλυβάκια, έχει δώσει μια ψευδή εντύπωση. Ότι από εκεί αρχίζει το έργο. Δεν αρχίζει από εκεί, αλλά γίνεται η ανάληψη των αδρανών υλικών προκειμένου να κατασκευαστούν τα συρματοκιβώτια που θα θωρακίσουν την περιοχή, στο ύψος του κάμπου των Μακρισίων. Θα πρέπει να είμαστε τυχεροί και σε ένα – ενάμιση μήνα που θα ολοκληρωθεί αυτό το τμήμα, να μην έχουμε κάποιο φαινόμενο. Δεν γίνεται να το κατασκευάσουμε ως δια μαγείας. Οι κάτοικοι ενδεχομένως να έχουν δίκιο από μια άλλη πλευρά. Ότι δεν τους ενημερώσαμε για το πώς κατασκευάζεται το έργο, πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα αντιλαμβάνονται ή όπως θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάσουν. Το έργο θα γίνει κανονικά και σε ενάμισι – δύο μήνες ο κάμπος των Μακρισίων θα είναι θωρακισμένος και ασφαλής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις