Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δικηγορικοί Σύλλογοι σε ρόλο... ΔΙΚΑΤΣΑ- Αλλάζει ο τρόπος εγγραφής για τους αποφοίτους Νομικών Σχολών του εξωτερικού

Δικηγορικοί Σύλλογοι σε ρόλο... ΔΙΚΑΤΣΑ-...

Τι γράφουν τα Νέα

Νέες αλλαγές στη διαδικασία εγγραφής αποφοίτων νομικών σχολών από πανεπιστήμια του εξωτερικού και κολέγια που συνεργάζονται με ξένα ΑΕΙ, στους ελληνικούς δικηγορικούς συλλόγους ψηφίστηκαν πριν από λίγο καιρό από την Βουλή.

Με αυτές οι δικηγορικοί σύλλογοι είναι πλέον αρμόδιοι σε τομείς που έως πριν λίγο καιρό ανήκαν στον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» η εγγραφή στα Μητρώα Ασκουμένων των Δικηγορικών Συλλόγων για απόφοιτους ξένων ΑΕΙ και κολεγίων θα γίνεται από κεντρική επιτροπή δικηγόρων που θα αποτελείται από τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, έναν πρόεδρο άλλου συλλόγου που θα ορίζει η ολομέλεια καθώς και τον πρόεδρο του συλλόγου όπου επιθυμεί να εγγραφεί ο ασκούμενος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων η νέα διαδικασία θα έχει τα εξής βήματα:

- Ο απόφοιτος θα καταθέτει τα δικαιολογητικά του στο Δικηγορικό Σύλλογο που επιθυμεί να κάνει την άσκησή σου, χωρίς να έχει αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ)

- Ο ΔΣ θα αποστέλλει το φάκελο στην Επιτροπή Αξιολόγησης που έχει έδρα τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών.

-  Η επιτροπή θα κρίνει αν ο αιτών έχει τα απαραίτητα προσόντα με εκείνα που απαιτούνται από τον Κώδικα των Δικηγόρων και θα εγκρίνει την εγγραφή του στο Μητρώο Ασκουμένων. Αν όχι τον παραπέμπει στη ΜΕΔΕ (Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας).

-  Η ΜΕΔΕ εξετάζει το φάκελο και χρεώνει στον υποψήφιο ένα ή περισσότερα μαθήματα προς εξέταση.

Η εφημερίδα σημειώνει πάντως πως αυτή τη στιγμή οι δικηγορικοί σύλλογοι δεν έχουν το προσωπικό που απαιτείται για τον όγκο εργασίας που θα τους ανατεθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις