Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά βάζει πλώρη μετά τον "Φιλοκτήτη" ο Αιμίλιος Χειλάκης - Θα παίξει σε έργο - διασκευή των "Κόκκινων Φαναριών"

Για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά βάζει πλώ...

Μαζί του θα είναι και η σύζυγος του, η γνωστή ηθοποιός Αθηνά Μαξίμου

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος είναι ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης από τον καλλιτεχνικό και απόηχο και την εμπορική επιτυχία της παράστασης αρχαίου δράματος «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή όπου πρωταγωνίστησε το περασμένο καλοκαίρι, υποδυόμενος τον ρόλο του Νεοπτόλεμου, με Φιλοκτήτη τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και Οδυσσέα τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της ομάδας αρτivities είδαν χιλιάδες θεατές. Μόνο στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο υπολογίζεται ότι την είδαν πάνω από 3.000 θεατές ενώ ακολούθησε η Επίδαυρος με 12.000 θεατές και το Ηρώδειο πριν λίγες μέρες, με σχεδόν 8.000 θεατές.

Για τη νέα θεατρική περίοδο όπως έγραψε το σάιτ της εφημερίδας «Η Καθημερινή», ο αγαπητός ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης θα παίξει σε μία νέα φιλόδοξη θεατρική παράσταση που θα ανέβει από τις 5 Νοεμβρίου 2014 και μετά στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην κεντρική σκηνή. Στο ίδιο θέατρο εξάλλου είχε εμφανιστεί και τον περασμένο Φεβρουάριο με την one man show παράσταση του, «Μόνος με τον Άμλετ» που επίσης είχε ανεβάσει σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας.

Στις 5 Νοεμβρίου λοιπόν αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή του εντυπωσιακού και μεγαλοπρεπούς Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά η παράσταση με τίτλο «Δυο Φιλιά σου κι ένα χάδι» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Το έργο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βασίζεται στα περίφημα «Κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού. Πρόκειται για ένα έργο-φόρο τιμής στον Πειραιά και πιο ειδικά στην αλλοτινή περιοχή του Πειραιά, την κακόφημη Τρούμπα, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης.

Η παράσταση θα είναι αφιερωμένη στους άγνωστους πρωταγωνιστές της ζωής, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου που τριγυρνούσαν στις γειτονιές του Πειραιά, από το λιμάνι ως την Πειραϊκή και από τα σοκάκια του Προφήτη Ηλία ως την οδό Νοταρά, όπου περίμεναν τα κορίτσια ν' ακούσουν το σφύριγμα των πλοίων. Είναι ο Πειραιάς της δεκαετίας του ’50 και η μετεμφυλιακή Ελλάδα παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Στο έργο «Δυο Φιλιά σου κι ένα χάδι» θα πρωταγωνιστήσουν οι εξής ηθοποιοί, Δημήτρης Καραναστάσης, Κώστας Κοράκης, Αθηνά Μαξίμου, Καίτη Μανωλιδάκη, Λένα Μαρσελά, Ελισάβετ Μουράφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκη Σερέτη και ο Αιμίλιος Χειλάκης. Τα κοστούμια επιμελείται η Ελλη Παπαγεωργακοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture